Århus FK slog Frederikshavn Blackhawks i første semifinalekamp

Århus FK fejrer en scoring i kamp1 i semifinalen mod Frederikshavn Blackhawks i SFL 20/21. Foto: Carina Becker

Semifinaleserien i mellem Frederikshavn Blackhawks og Århus FK blev søndag eftermiddag indledt i Århus. Hjemmeholdet udnyttede til fulde hjemmebanefordelen og gjorde det onde ved favoritterne fra Frederikshavn.

Allerede i første periode viste Århus at de var klar på at udfordre Frederikshavn, med et velorganiseret forsvar gjorde århusianerne det mere end svært for gæsterne at komme frem til åbne muligheder, og det der kom ind på mål tog landsholdskeeper Mette Thorsager sig af.

I den anden ende fortsatte superduoen Kristine Sørensen og Julie Perto med at sende bolde i kassen, således var det Kristine Sørensen der gjorde det til 1-0 og et par minutter efter var Julie Perto på pletten med scoringen til 2-0, der var spillet 10 minutter på dette tidspunkt.

Undervejs i første periode havde Frederikshavn to muligheder i overtal, men ingen af dem blev udnyttet. Kort efter den anden udvisning til Århus var udløbet var svenske Fie Carlsson der slog til for hjemmeholdet og bragte Århus på 3-0.

Knap var anden periode startet før Århus bragte sig på 4-0.Julie Perto havde sidste stav på bolden der røg ind bag Stine Moselund i Frederikshavn-målet.

Midtvejs kom Århus på 5-0 ved Kristine Sørensen. I samme periode i kampen måtte Frederikshavn se Laura de Fries udgå med en fodskade. Kort efter blev det endnu værre for gæsterne da Charlotte Becker scorede til 6-0. På dette tidspunkt lignede det en ydmygelse af grundspilsvinderne.

I tredje periodes indledning fik Malene Torp reduceret til 6-1 og kort efter blev Århus ramt af en udvisning, som Frederikshavn ikke fik udnyttet.

Lidt over midtvejs i tredje periode fik Frederikshavn fat i kampen igen. Lærke Maigaard reducerede til 6-2 for gæsterne der blev ramt af en udvisning kort efter. Det var dog Frederikshavn der var skarpeste, selvom de var en spiller mindre på banen.

Agata Adamczak sendte bolden i kassen til 6-3 og pludselig var der momentumskift med fem minutter tilbage at spille i. Momentumskiftet blev dog afmonteret af hjemmeholdet der på ny fik en scoring fra Julie Perto til 7-3