Århus FK vandt kæmpe drama og er klar til DM-finalen

Århus FK fejrer en scoring i kamp1 i semifinalen mod Frederikshavn Blackhawks i SFL 20/21. Foto: Carina Becker

Frederikshavn Blackhawks – Århus FK 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

En særdeles interessant kamp2 ventede lørdag eftermiddag da Frederikshavn Blackhawks og Århus FK skulle udkæmpe andet slag i deres semifinaleserie. Første match havde Århus vundet overraskende sikkert med 7-3, og det var derfor et Frederikshavner hold der havde kniven for struben inden dagens kamp2.

Første periode startede i fint tempo, hvor hjemmeholdet Frederikshavn var mest i øjnefaldende uden dog det blev rigtig farligt for gæsterne. Hjemmeholdet havde i øvrigt Laura de Fries med igen, efter landsholdsspilleren måtte udgå af kamp1 med en ankelskade.

Begge hold gav sig ikke i nærkampene og det gav et kampbillede, hvor holdene ikke kom til de helt åbne muligheder og i stedet blev der meget spil langs banderne. Malene Torp fra Frederikshavn havde et par muligheder fra kanten, men måtte se afslutningerne blive reddet af Mette Thorsager i Århus-målet.

I den anden ende var det Fie Carlsson som pludselig var meget tæt på at kunne prikke bolden i mål, men Stine Moselund var på plads med en god redning langs gulvet.

Første periode endte uden scoringer, men underholdning var der masser af, godt med larm fra tilskuerpladserne, intense nærkampe og et par tilfældige chancer, der snildt kunne være endt med mål var nogle af ingredienserne der var kastet i gryden af de to hold.

Kampbilledet vendte i anden periode, hvor Århus FK fik bedre fat i kampen og Frederikshavn blev en smule mere passive.

Århus fik i de første minutter af anden periode sat nogle lange angreb sammen, hvor bolden gik fra forwards tilbage til backs, der fik afsluttet, og returerne var udeholdet også over.

I den anden ende var Laura de Fries ene om at skabe offensiv for Frederikshavn. De Fries leverede flere lækre detaljer undervejs i kampen, men fik ikke meget hjælp af sine holdkammerater i denne periode af kampen.

Efter godt fem minutter kom kampens første mål. Det var Århus FKs Julie Perto der fik muligheden for at afslutte lidt til venstre fra hjemmeholdets mål og der var brandvarme Perto sikkerheden selv. Bolden blev sendt op i det nærmeste målhjørne til 1-0 for udeholdet.

Kort efter fik Århus sin anden udvisning i kampen. Det Frederikshavnske powerplay var ikke godt i første periode, men i anden periode var der straks mere ide bag. Flere afslutninger blev sendt afsted mod Mette Thorsager i Århus-kassen, men for ofte blev bolden blokeret og det der kom igennem til Thorsager blev sikkert afværget.

Godt midtvejs i anden periode blev Århus FKs keeper Metter Thorsager skadet og måtte ud og sidde og sunde sig i et par minutter. I mens Thorsager var på bænken fik Frederikshavn udlignet til 1-1.

Agata Adamczak fandt flot Katrine K. Andersen med en tværpasning. Frederikshavner-anføren svigtede ikke i den situation og tæskede bolden i mål og ind bag reservekeeper for Århus Cindy Knudsen til 1-1.

Med de to hold på omgangshøjde på måltavlen indfandt nerverne sig hos begge hold. Tydeligt at næste mål kunne være meget afgørende. Århus’ Julie Perto pådrog sig en udvisning med fire minutter igen. Men heller ikke tredje gang var lykkens gang for Frederikshavn, der igen måtte se deres powerplay gå målløst fra banen.

1-1 efter anden periode, og maksimal spænding inden de sidste tyve minutter af den ordinære spilletid.

Tedje periode blev indledt med masser af nærkampe og ikke særlig meget poleret floorball spil. Knap fem minutter inde i perioden får Lærke Maigaard hjemmeholdets første udvisning og dermed en god mulighed for Århus til at få brudt stillingskrigen i kampen.

Hjemmeholdets boxplay stod dog særdeles godt i mod. I sær Laura de Fries fik taget meget tid af klokken i flere omgange, ved at holde i bolden bag gæsternes mål.

Århus kom meget tæt på et føringsmål lidt over midtvejs i tredje periode. Marie Scott Hansen kom fri på højrekanten. Herfra sendte hun bolden på den modsatte stolpe, men altså ingen scoring. Da bolden ramte stolpen gik der et sus igennem de mange tilskuere.

Suset havde knap lagt sig i hallen før det så gik galt for hjemmeholdet. Århus FKs Anne-Sofie Thaarup sendt et skud langs gulvet ind mod hjemmeholdets mål, hvor flere spillere var parkeret. Bolden røg ind i mellem venner og fjender og forbi en chanceløs Stine Moselund. 2-1 til udeholdet med otte minutter igen.

Under et minut efter scoringen fik Frederikshavn en kæmpe chance for at få udlignet. Laura de Fries og Malene Torp kom afsted i en to-mod-en situation. De to landsholdsspillere fik dog forspildt chancen med en pasning for meget på tværs og så var det Århus’ tur til at ånde lettet op.

Frederikshavn bragte i takt med at kampen nærmede sig sin afslutning mere og mere desperation og det var lige ved at kaste en udligning af sig. Først var det Katrine K. Andersen der forsøgte sig med et “volley-skud” men missede bolden og kort efter trak Agata Adamczak ind foran mål og sendte bolden på stolpen. Udligningen lå og lurede på dette tidspunkt med fire minutter tilbage.

Frederikshavn tog timeout med knap tre minutter tilbage at spille i. Hjemmeholdets powerplaykæde blev sat ind i et sidste desperat forsøg på at fremtvinge en udligning.

Og udligningen den kom, med 40 sekunder tilbage på uret, sendte Katrine K. Andersen bolden helt op i fjerneste hjørne, direkte på et frislag fra kanten. Via stolpen gik bolden i mål til kæmpe jubel for hjemmeholdet og de mange tilskuere i hallen.

Der blev ikke scoret mere i den ordinære tid, og dermed skulle kampen i sudden death.

I overtiden blev det Århus FK der løb afsted med sejren da Julie Perto opfangede en løs bold og sendte den ind bag Stine Moselund til 3-2. Dermed er Århus klar til DM-finalen d. 6 juni mod Copenhagen FC. Frederikshavn Blackhawks må tage til takke med et sæt bronzemedaljer for sæsonen 2020/2021.