Agata Plechan ny formand for Athletes Commission

Foto: IFF

Der blev op til den netop overståede weekend afholdt et større bestyrelsesmøde i det internationale floorballforbund, IFF. På det møde blev det blandt andet besluttet, at Dame VM i 2023 skal afholdes i Singapore samt at der i 2021 skal afholdes fire VM-slutrunder.

Der var i samme ombæring valg til den såkaldte Athletes Commission og her blev Agata Plechan fra Copenhagen FC valgt ind, som ny formand for kommissionen. Agata Plechan er både glad og stolt over, at blive valgt som ny formand for kommissionen:

– Jeg er rigtig glad og stolt af, at jeg fik dette tilbud. At være formand for IFF spillerkommissionen er en kæmpe ære. Masser af nye udfordringer venter på mig, som IFF bestyrelsesmedlem hvor jeg kommer til, at kende floorball endnu mere fra den anden side.

Agata Plechan har været medlem af spillerkommissionen siden 2017 og har nydt arbejdet med udviklingen af floorball både på og udenfor banen:

– Jeg har været medlem af spillerkommissionen siden marts 2017 og det har jeg været fordi jeg gerne vil være med i udviklingen af floorball også udenfor banen. Vi er en gruppe af internationale spillere med forskellige erfaringer og forventninger.

LÆS MERE: Dame VM til Singapore i 2023

Som spiller kom Agata Plechan til Danmark i 2007 i forbindelse med Dame VM i Frederikshavn. Hun tørnede først ud for FC Outlaws, hvor det blev til et enkelt dansk mesterskab. 13 år senere er hun stadig, at finde i dansk floorball, hvor hun tørner ud for Copenhagen FC i Select Kvinde Floorball Ligaen. De mange års erfaring fra banen ser Agata Plechan som en stor fordel i hendes nye rolle:

– Det er en stor fordel. Da jeg stadig er aktiv spiller kan jeg mærke de ændringer IFF laver og ved hjælp af min erfaring kan jeg bidrage med spillerens perspektiv.

I sit nye hverv, som formand for spillerkommissionen, vil Agata Plechan arbejde hårdt for, at tale spillernes sag for hovedbestyrelsen i det internationale floorballforbund, IFF. Agata Plechan fortæller her lidt om hendes primære fokus i hendes nye rolle:

– Det er en meget en spændende periode for floorball, hvor jeg træder ind IFFs bestyrelse som del af spillerkommissionen og jeg vil sætte ekstra fokus på, at give tilbagemeldinger til IFFs bestyrelse når jeg skal til møder med dem. Jeg tænker altid på hvad er bedst for os spillere, og jeg kan love, at jeg skal altid vil sige det videre.