Arbejdssejr til Benløse FC

Foto: Thomas Krogh Photography

Onsdagens enlige kamp i Select Herre Floorball Ligaen stod imellem Rødovre FC og Benløse FC. Hjemmeholdet fra Rødovre jagter fortsat muligheden for, at tage en af de tre mellemspilsgivende pladser i rækken – Første skridt kunne tages med en sejr over topholdet fra Benløse. Gæsterne fra Benløse kan booke den første plads i mellemspillet til foråret, hvis de kunne besejre Rødovre onsdag aften.

Kampen blev indledt i et fint tempo fra begge hold uden dog det blev til de helt åbne chancer. Første reelle mulighed tilfaldt Rødovre, som effektivt udnyttede et mindre klumpspil foran Benløses mål. Benløse svarede dog igen kort efter og udlignede til 1-1 ved Daniel Nygaard efter godt 3 minutter.

Efter Benløses udligning havde Rødovre en masse boldbesiddelse, men havde svært ved, at nedbryde Benløses defensiv. Benløse havde et par muligheder for, at stikke lidt til Rødovre på kontraer, men de løb ofte ud i sandet.

Kampforløbet med Rødovre i mest boldbesiddelse fortsatte og det lykkes også hjemmeholdet, at komme frem til et par nærgående forsøg. Benløse lurede stadig på kontraerne, men der blev længere mellem forsøgene mod Rødovres mål.

Der faldt ikke yderligere scoringer i åbningsperioden, hvorfor stillingen inden anden periode var 1-1.

Åbningen på anden periode mindede en hel del om afslutningen på de første tyve minutter. Få chancer og masser af spil på ydersiderne. Benløse var dog mest nærgående på de få forsøg der var i indledningen og bragte sig foran efter godt 3 minutter ved Mikkel Christensen efter lidt forvirring foran Rødovres mål.

Benløse lagde efter føringsmålet yderligere pres på Rødovre, hvilket kastede to hurtige udvisninger af sig til hjemmeholdet. Den ene af de to udvisninger udnyttede Benløses Daniel Nygaard på fin vis til, at øge til stillingen 3-1 til Benløse.

Rødovre arbejdede sig stille og roligt tilbage i kampen efter de to hurtige scoringer til Benløse. En 5 minutters udvisning til Benløses — midtvejs i perioden gav hjemmeholdet en gylden mulighed for, at komme tilbage i opgøret. Det blev dog Benløse der scorede til 4-1 ved Simon Møller efter et fint kontraangreb og uopmærksomt forsvarsspil fra Rødovre.

Rødovre kløede dog på og skabte efterfølgende flere gode muligheder i overtallet. En af disse muligheder udnyttede Nicolai Hammer og fik bragt Rødovre tilbage i kampen med sin scoring til 2-4. Rødovre kom ikke frem til flere muligheder i overtallet takket være godt defensivt arbejde af Benløse.

Trods et par fine muligheder i begge ender faldt der ikke yderligere scoringer i anden periode. Stillingen inden de sidste tyve minutter var derfor 4-2 til Benløse.

Rødovre åbnede tredje periode med et fint tryk mod Benløses mål. Helt nærgående blev det dog ikke før Jannik Dalkvist efter godt 5 minutter tog chancen udefra og passerede Benløses målmand til stillingen 3-4. Rødovre pressede på i de efterfølgende minutter og havde et par optræk til chancer inden Benløse fik det brudt.

Det blev igen op ad bakke for Rødovre, da Benløse fik tilkendt et straffeslag i en situation, hvor Rødovre var i overtal. Straffeslaget blev sikkert udnyttet af Simon Bucko, hvilket bragte Benløse foran med to mål og stillingen 5-3. Benløse lukkede reelt kampen efter godt 13 minutter, da Mikkel Christensen scorede til 6-3.

Målet til 6-3 trak den sidste luft ud af Rødovre, som trods spil uden målmand i hovedparten af de sidste fem minutter ikke kom tættere på en reducering og samtidig få skabt lidt spænding tilbage i opgøret. Gæsterne fra Benløse gav i slutminutterne ligeledes debut til den blot 15-årige Jonas Gylling, som kom ind og kæmpede godt i afslutningen af kampen.