Benløse dominerede og vandt sikkert

Foto: Susanne Vestergaard

Vigtig kamp i Select Herre Floorball Ligaen onsdag aften, da Hvidovre tog i mod Benløse. For hjemmeholdets vedkommende er det ved, at være sidste chance for, at komme med i slutspillet, mens det for gæsterne handler om, at få fat i Frederikshavn på 1. pladsen i rækken.

Kampen startede i et hidsigt tempo, hvor Benløse havde den første store chance efter blot 10 sekunder. Hvidovre fik efterfølgende spillet sig til nogle fine muligheder, men kunne ikke få bolden forbi den ligadebuterende målmand fra Benløse, Mark Bertram. Gæsterne slog kort efter til på en hurtig omstilling og bragte sig foran med 1-0 ved Nikolaj Brixager efter godt 2 minutter. Der var i minutterne efter scoringen chancer til flere mål, men stærkt målmandsspil gjorde, at stillingen forblev 1-0.

Gæsterne fra Benløse fik kampens første powerplay efter godt 5 minutter. Det lykkes Benløse, at komme frem til et par gode muligheder i overtallet, men den sidste skarphed manglede. Hvidovre bød, efter deres vellykkede undertalsspil, ind med nogle muligheder efter omstillinger uden det dog blev rigtig farligt for Mark Bertram i Benløses mål.

Kampbilledet med Benløse i mest boldbesiddelse og Hvidovre satsende på omstillinger fortsatte ind i de sidste syv minutter af åbningsperioden. Der var flere gode muligheder til begge hold i den afsluttende del af perioden, men bolden ville bare ikke det sidste stykke ind over stregen. Hvidovre fik en god mulighed for, at bringe balance i regnskabet, da de kom i overtal med godt et minut tilbage af perioden. Det blev dog ikke til flere scoringer, hvorfor stillingen var 1-0 til gæsterne efter 1. periode.

Hvidovre startede 2. periode i overtal, men kom ikke tættere på en udligning end et nærgående forsøg fra Frederik Kobberup. Der faldt, efter overtallet til Hvidovre, mere ro over kampen og begge hold havde held til, at bibeholde bolden i offensiv zone i længere tid. Det blev 2-0 til Benløse efter 5 minutter, da Mathias Mortensen sendte bolden flot forbi Kasper Eriksen i Hvidovres mål. Der kunne efterfølgende snildt have stået både 3-0 og 4-0, men Kasper Eriksen havde fundet storspillet frem og pillede ofte pynten af Benløses angribere.

Hvidovre forsøgte, at æde sig ind i kampen igen, men Benløse sad tungt på begivenhederne og hjemmeholdets angreb endte ofte i en fejlaflevering eller et blokeret skud. Gæsterne spillede tålmodigt og havde flere åbne chancer til, at udbygge føringen, men det kneb stadig med, at få bolden forbi Kasper Eriksen, som nærmest stod på hovedet i hjemmeholdets mål og holdt ene mand hans hold inde i kampen.

Ved indgangen til de sidste 5 minutter af 2. periode ledte Hvidovre fortsat efter en vej tilbage i kampen – Der var langt mellem opholdene i offensiv zone. De fik dog en gylden mulighed for, at få reduceret Benløses føring, da de efter 16 minutter deres andet overtal i kampen. Overtallet blev dog afmonteret af et særdeles velspillende Benløse boxplay, som i store dele holdte Hvidovre fra, at have bolden. De sidste sekunder løb af klokken, hvorfor stillingen inden 3. periode var 2-0 til Benløse.

Hvidovre indledte de sidste tyve minutter stærkt og lagde et fint pres på gæsterne – De helt åbne chancer udeblev dog, men intentionerne var der. Trods spilovertaget til Hvidovre var det Benløse der udbyggede føringen til 3-0 efter 4 minutter af 3. periode – En kold klud i hovedet på Hvidovre, som ellers var kommet stærkt ud. Det blev også 4-0 kort efter, da Benløse udnyttede et markeringssvigt i Hvidovres zone.

Den helt store dramatik kom efter 7 minutter, da Mark Bertram kom for sent ud til en friløber til Hvidovre og nedlagde modstanderen. Det medførte et rødt kort til debutanten, som ellers havde stået en rigtig god kamp – Det efterfølgende straffeslag blev flot eksekveret af Frederik Kobberup, som dermed reducerede til 1-4. Hjemmeholdet havde herefter fem minutter i overtal – En gylden mulighed til, at bringe spænding tilbage i kampen og samtidig en mulighed for point i en kamp gæsterne havde domineret. Benløse punkterede dog kampen, da de efter 11 minutter scorede til 5-1 i undertal. Hvidovre havde indtil da ikke haft ret meget, at byde på i deres overtal.

Det lykkes Hvidovre, at straffe et udisciplineret Benløse mandskab med fem minutter tilbage af kampen, da hjemmeholdet reducerede til 2-5 i overtal. Hjemmeholdet lagde herefter spillet højre op på banen i jagten på yderligere en reducering – Det virkede dog, som om gassen var gået lidt af ballonen for værterne og Benløse havde ofte nemt ved, at trævle angrebene op.

Det sidste søm blev sat i kisten med tre minutter tilbage af kampen, da Benløse scorede til stillingen 6-2. Kampen fes herefter en smule ud og trods et gavmildt Benløse mandskab, så sluttede kampen med en sejr på 6-2 til Benløse.