Benløse FC sejrede efter vild 1. periode

Daniel Nygaard fra Benløse FC med bolden i en kamp mod Hvidovre Attack FC i SFL 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

Mellemspillet i Select Herre Floorball Ligaen blev indledt onsdag aften, da Benløse FC tog imod Vanløse Floorball på hjemmebane. Det blev en kamp med to ansigter, hvor især åbningsperioden vil blive husket for 13 mål og to forsvar i gave humør.

Det var tydeligt fra kampens start, at begge hold havde svært ved, at finde hinanden på banen. Det gav en del åbne chancer i begge ender – Hjemmeholdet fra Benløse var bedst til, at udnytte chancerne og førte med 3-0, da uret viste 5 minutter.

Trods en reducering fra Vanløse fortsatte Benløse med, at være hamrende effektive foran mål og fik bragt sig foran med 5-1 inden der var spillet 10 minutter. Vanløse fik herefter bedre styr på deres forsvar og kom bedre med i kampen med et par reduceringer til stillingen 7-4.

Hjemmeholdet var dog ikke færdige med, at score mål i den anden ende. Det blev til yderligere to mål inden pausen, mens Vanløse blot lavede et enkelt mål. Det betød, at stillingen efter en hæsblæsende første periode var 9-4 til Benløse.

Vanløse havde inden anden periode valgt, at skifte målmand efter Nicky Kraul blev skudt i sænk i første periode. Unge Sofus Nielsen blev kastet for løverne og måtte diske op med et par store redninger i indledningen af anden periode. Billedet fra de første tyve minutter fortsatte med Benløse i mest boldbesiddelse og med de fleste chancer.

Spillet i anden periode var nærmest det stik modsatte af hvad der blev vist i første periode. Der var væsentlig mere organiseret spil samtidig med, at gæsterne fra Vanløse havde fået mere styr på deres eget forsvarsspil – Benløse var dog spilstyrende og fik qua deres overtag et par overtal i de indledende 7-8 minutter af anden periode. Benløse udnyttede på flot vis et af deres overtal og scorede til 10-4 ved Mikkel Christensen.

De resterende ti minutter af anden periode foregik uden den helt store dramatik, selv om gæsterne fra Vanløse fik bragt noget mere fysik ind i nærkampene og blev mere dominerende med bolden. De få chancer der var tog målmændene sig sikkert af. Stillingen inden de sidste tyve minutter var derfor 10-4 til Benløse.

Tredje periode var knap nok sat i gang før de to holds målmænd måtte hive et par store redninger ud af ærmet. Milan Adam fra Benløse var især nærgående med et par gode forsøg i de første par minutter. Vanløse holdt sig dog ikke tilbage og testede Emil Brixager ved flere lejligheder i indledningen af tredje periode.

Efter den hektiske indledning på tredje periode overtog hjemmeholdet fra Benløse stille og roligt kontrollen på kampen og kom frem til flere gode chancer. Vanløse prøvede med et højere pres i tredje periode, men blev ofte udspillet af Benløses dygtige backs, hvilket betød at Vanløse måtte bruge meget tid på, at forsvare. De enkelte kontra muligheder der opstod blev effektivt afviklet af Benløse.

Der skulle spilles 12 minutter af tredje periode før den første scoring blev sat ind. Det var hjemmeholdet fra Benløse der effektivt udnyttede en bolderobring højt i banen og scorede til stillingen 11-4. Vanløse spillede sig efter Benløses scoring sig frem til flere gode muligheder. En af disse muligheder udnyttede Dennis Sjöstedt efter en flot assist fra Fredrik Sjöstedt efter godt 15 minutter.

Benløse scorede yderligere en enkelt gang i de sidste 5 minutter af kampen og slog dermed Vanløse sikkert med 12-5. Fortjent sejr til Benløse i en kamp der vil blive husket for en vild 1. periode, hvor der blev scoret 13 mål.