Benløse FC vandt efter tæt og intenst opgør

Mathias Mortensen fra Benløse FC afslutter i en kamp mod Vanløse Floorball i SFL 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

Benløse FC – Rødovre FC 3-1 (1-0,1-1,1-0)

Rolig start på det tidlige topopgør mellem Benløse og Rødovre i Select Herre Floorball Ligaen. Det var tydeligt, at holdene havde stor respekt for hinanden og der skulle også et par gode enkeltmandspræstationer til før der kom hul på hylden. Efter 6 minutter sendte Benløses Malthe Stuckert en god aflevering af sted til Mathias Mortensen, som alene med målmanden, bragte hjemmeholdet foran med 1-0. Efter målet blev spillet igen meget afventende fra begge hold – Der blev ikke efterladt meget plads til nogen af de offensive profiler på de to hold.

Der kom efter de første 10 minutter af 1. periode bragt mere intensitet ind i opgøret og der kom af samme årsag væsentlig mere bid i nærkampene. Bedste mulighed i denne periode tilfaldt Benløses Mikkel Christensen, som fik en stor skudmulighed midt for mål efter et frislag, hvor Rødovres forsvar tog sig en lille lur. Hjemmeholdet var generelt det farligste hold på banen i åbningsperioden, mens Rødovre kæmpede lidt med, at komme frem til de helt åbne chancer.

Anden periode startede langt hen af vejen ligesom den første – Meget afventende fra begge hold med stort fokus på, at minimere pladsen til modstanderen. Gæsterne fra Rødovre kom frem til de første gode muligheder i perioden, hvor Benløses Emil Brixager måtte hive et par store redninger ud af ærmet. Hjemmeholdet viste tænder ved et par lejligheder i indledningen af perioden og kunne med lidt mere skarphed sagtens have lavet et mål eller to – Oliver Have i gæsternes mål viste dog godt målmandsspil og holdte Benløse nede på det ene mål.

Rødovre fik midtvejs i perioden kampens første overtalsmulighed – Takket være flere gode redninger af Emil Brixager, så klarede hjemmeholdet frisag. Udligningen faldt dog kort efter, da Niklas Nordh fandt en helt fri Patrick Møller foran mål, som sendte bolden sikkert i kassen til 1-1. Trods overtag til Rødovre efter udligningen, så blev det Benløse der igen tog føringen igen, da Mathias Mortensen blev dobbelt målscorer og bragte hjemmeholdet foran med 2-1.

Rødovre fortsatte med, at være spildominerende efter hjemmeholdets føringsmål og kom frem til et par halve chancer. Benløse lurede derimod på, at bryde gæsternes angreb og sætte nogle hurtige kontraer op – En af disse havde nær bragt Benløse på 3-1. De sidste minutter af 2. periode bød blandt andet på en stor chance til hjemmeholdets, Mikkel Christensen, som efter at være blevet at fint op afsluttede svagt. Der skete ikke yderligere, hvorfor Benløse kunne gå til pause med en føring på 2-1.

Benløse startede 3. periode, som lyn og torden og scorede efter blot et minut til 3-1 – Målet blev scoret af Malthe Stuckert, som efter en hurtig kontra sendte bolden ind under Oliver Have i gæsternes mål. Hjemmeholdet havde i minutterne efter målet til 3-1 flere gode muligheder for, at udbygge føringen yderligere. Rødovre havde i indledningen af 3. periode mere end svært ved, at sætte noget organiseret angrebsspil sammen, hvilket i stigende grad frustrerede de sortblusede gæster. Frustrationen førte ligeledes til en udvisning til, August Mathiassen – Benløse fik dog ikke noget ud af overtallet.

Rødovre blev mere og mere spildominerende, som perioden skred frem. Hjemmeholdet blev trykket længere tilbage på banen, men gæsterne havde fortsat svært ved, at skabe de helt store chancer. Det der kom tog en velspillende Emil Brixager sig af i Benløses mål. Netop Benløse lå stadig og lurede på omstillingerne, selvom der var længere imellem dem i denne fase af kampen. Hjemmeholdet var i kontrol og det var svært, at se hvordan Rødovre skulle komme tilbage i kampen.

Med 4 minutter tilbage af opgøret trak Rødovre deres målmand og satsede med 6 markspillere. Et stærkt Benløse forsvar afviste dog indledningsvist gæsternes forsøg på, at få spænding tilbage i opgøret. Det var reelt set Benløse der var tættest på, at lukke kampen helt, men den sidste skarphed manglede. Der skete ikke mere i kampen og Benløse kunne dermed tage sæsonens 2. sejr efter en tæt og intens kamp.