Benløse FC: – Vi er klar over det indebærer en risiko

Foto: Benløse FC

I mandags afholdte Floorball Danmark sammen med de seks herreligaklubber ekstra ordinært møde, for at finde fælles fodslag for den genstart der allerede var meldt ud for et par uger siden.

Men en udmelding fra Sunds Seahawks i sidste uge kortsluttede for en stund processen der var sat igang. Derfor måtte de deltagende klubber i mellemspillet mødes igen for at finde ud af om der var endeligt fundament til en genstart.

LÆS MERE: Sunds Seahawks: – Der var ikke noget vi hellere ville end at spille

Oven på mødet har Floorballportalen.dk haft en snak med Benløse FCs ansvarlige i processen, Thomas Brodersen, omkring hele debatten der pludselig blussede op i sidste uge:

– Jeg har stor respekt for de bekymringer, Sunds’ har fremført. Kritikken fra vores side går hverken på bekymringerne, eller hvad Sunds vælger at gøre fremadrettet. Kritikken går på, at Sunds’ indlæg kortsluttede den gode dialog og den aftale klubberne og forbundet havde lavet. Derfor var vi nødt til at reagere. Også fordi vi kom til at fremstå som de uansvarlige, der bare vil spille.

LÆS MERE: Ligaklubber: – Vi har lavet aftale om forsvarlig opstart!

– Vi er klar over, at det indebærer en risiko at starte ligafloorball op igen. Men Floorball Danmark er i dialog med Danmarks Idræts-Forbund, der er i dialog med myndighederne, og eliterækkerne i de enkelte sportsgrene har grønt lys til at være aktive med sundhedsmyndighedernes accept. Floorballsporten er allerede gået længere ved at været lukket ned i januar og februar, mens fx volleyball og 1. divisionshåndbold har spillet videre. I forhold til at leve af sin sport er vi amatører, men der er andre rækker, der spiller, også. Det primære argument er dog, at vi planlægger en forsvarlig opstart, hvor vi også forholder os til, hvordan vi handler med det samme, hvis der kommer positive tests.  

Sunds Seahawks meldte i sidste uge ud at de havde svært ved at se sig selv stille op under de nuværende omstændigheder, på baggrund af de meldinger de havde fået fra deres ligatrup. Sådan ser virkeligheden dog ikke ud i Benløse, som oplever det et noget andet scenarie:

LÆS MERE: Sunds Seahawks: – Hvis vi spiller, er det under protest

– Vi oplever bred opbakning fra spillere og trænere. Alle har ret til at sige fra, og vi er vant til at arbejde med unge mennesker. De udviser stort ansvar i forhold til test og andre sundhedsmæssige forberedelser, og det skal de blive ved med. Vi er trygge ved protokollen og er pinligt beviste om det ansvar, vi tager på os. Som ansvarlig i Benløse forventer jeg, at alle på og omkring holdet efterlever kravene. Ellers er der ikke legitimitet til at spille, og så lukker vi med det samme. 

LÆS MERE: Disse coronakrav skal ligaklubberne løfte

Hos Benløse FC ser man helst ligaen kommer igang, af flere årsager, hvor fremtiden allerede nu, uanset hvad ser svær ud i forhold til de konsekvenser nedlukningen har haft:

– Vi ser allerede nu frem mod et år, hvor sponsorarbejdet bliver ekstra svært, og vi bløder som flere andre klubber medlemmer. Vi vil gerne have sporten eksponeret, også med tv-aftalen. Både i forhold til de økonomiske forudsætninger og for at få floorball ud til folket. Jeg tror, at rigtig mange floorballinteresserede gerne vil se ligafloorball på skærmen. Det betyder noget, at vi er til stede. Og så har vi altså med en gruppe spillere at gøre, som er meget seriøse med deres sport. Det dur ikke, at floorballsporten taler sig selv ned som “de glade amatører”. Vi tager Corona meget seriøst, men vi skal også tage vores sport meget seriøst.