Benløse klar til DM-finalen efter ny sejr over Vanløse

Jesper Roland fra Benløse FC i duel med Frederik Sjöstedt fra Vanløse Floorball i SFL 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

Det blev underholdende fra start da Benløse FC tog i mod Vanløse Floorball i de to holds anden semifinale kamp, efter Benløse havde vundet første kamp 8-4.

Benløse bragte sig hurtigt foran i kampen, da Jakub Lyskawa blev fri for mål og sendte kuglen op i modsatte hjørne. Det var ellers gæsterne der havde haft de første par chancer.

Vanløse slog dog hurtigt tilbage, da Mathias de Fries måtte til afkøling i to minutter. Fredrik Sjöstedt eksekverede fra slottet sat op af Johan Selander. Lille momentum til gæsterne der kort efter udligningen bragte sig foran da Fredrik Sjöstedt gjorde sig selv til dobbelt målscorer, efter for passivt forsvarsspil af Benløse.

Benløse fik stille og roligt overtaget i kampen igen, efter de to Vanløse-scoringer og fik som perioden skred frem, sat flere lange angreb sammen. Udligningen til 2-2 kom efter Daniel Nygaard sendte en god tværpasning afsted til Daniel MacCabe, som havde listet sig fri på bagerste stolpe.

Vanløses Nicolai Børner pådrog sig en dobbelt udvisning lidt over midtvejs i første periode. Den udnyttede Benløse sig til at komme foran. Daniel Nygaard blev spillet fri på bagerste stolpe af Jesper Roland til 3-2, som også var stillingen efter første periode.

Benløse blev tildelt et straffeslag kort inde i anden periode. Det var en mulighed slovakiske Simon Bucko udnyttede til bringe hjemmeholdet på 4-2. En ærgerlig start for gæsterne der nu var nede med to.

Hjemmeholdet havde dog svært ved at holde fast i en føring i dagens kamp, og således også i anden periode, hvor svenske Fredrik Sjøstedt blev tredobbelt målscorer, da han brød en bold i et Benløse opspil og løb ned og scorede via den fjerneste stolpe.

Rasmus Bømervang udlignede for Vanløse nogle minutter efter. Simon Lehnert sendte en bold på mål langt udefra, som Emil Brixager i Benløse-målet ikke kunne holde, og så stod Bømervang klar til at skubbe bolden det sidste stykke ind over stregen på returen. 4-4.

Benløse bragte sig i front igen. denne gang med 5-4. Mathias de Fries brød selv bolden fra Johan Selander på egen banehalvdel og spillede et-to med Mark Bek, der sendte den rutinerede forward alene med Nicky Kraul i Vanløse-målet. Her reddet Kraul første forsøg, men de Fries sendte sin egen retur i nettet til en ny føring.

Vanløse svarede dog igen på en indøvet frislags kombination fra hjørnet, hvor også hjemmeholdets Simon Bucko stod og snorksov, så Niclas Hansen helt umarkeret kunne skyde Vanløse tilbage i kampen, med sin 5-5-scoring.

Man kunne måske at de to hold, ville forsøge at kigge lidt på deres indsats i forsvaret i løbet af kampen, men det blev aldrig nogen forsvarskamp. Dertil var der for mange fejl og dårligt forsvarsspil.

Derfor kunne det heller ikke overraske at der kom yderligere tre mål i anden periode.

Jesper Roland bragte Benløse på 6-5, da han blev sat op af Milan Adam der havde erobret bolden højt i banen fra Fredrik Sjöstedt. Den føring blev dog igen udlignet af udeholdet, der fik en scoring fra Nicolai Børner der udnyttede en kontra. 6-6.

Med kun fire sekunder tilbage at spille i anden periode, fik Benløse et frislag til højre for gæsternes mål. En situation, der set med gæsternes øjne, skulle afværges med så kort tid til pause.

Det blev den dog ikke. En god kombination bragte Daniel Nygaard fri til scoring med kun ét sekund tilbage på uret. En kold spand vand i hovedet gæsterne der i den grad var med i kampen.

Med kun en forskel på et mål i mellem de to hold inden trejde periode, blev det en mere taktisk præget start på kampens sidste tyve minutter.

Begge hold gik ned på folk og ændrede på rotationerne i mellem spillerne og det gjorde at der ikke kom helt så mange åbne scoringsmuligheder omend der stadig blev spillet offensivt.

Benløse bragt sig efter otte minutter af tredje periode foran 8-6 da Jesper Roland satte bolden hurtigt igang, efter et frislag i hjørnet. Det gjorde to Vanløsespillere ikke var på plads og så stod Mikkel Christensen helt fri i modsatte side og kunne firsttime bolden i kassen til en tomålsføring for hjemmeholdet.

To mål nede, var det klart at Vanløse måtte satse mere fremad i banen og det udnyttede Benløse til at afgøre kampen. Jan Kreienbuhl var manden med scoringen til 9-6, efter Mathias Mortensen havde gjort forarbejdet. Med en tremålsføring kom Benløse endelig i kontrol af kampen, og overlod initiativet til gæsterne, der nu var tvunget til at satse ALT, for at fremtvinge nogle reduceringer og i sidste ende en udligning for at bringe kampen i overtid.

De sidste par minutter af kampen spillede Vanløse med målmanden trukket til fordel for en ekstra markspiller, det lignede længe det ikke ville kaste nogle mål af sig, men med knap et minut tilbage på klokken, fik Vanløse endelig flyttet bolden hurtigt rundt og det bragte Dennis Sjöstedt fri helt tæt under mål, der let kunne slå bolden i mål til kampens resultet 9-7.

Med sejren er Benløse FC nu klar til deres femte DM-finale i streg. Vanløse Floorball, som har spillet en flot sæson, må tage til takke med et sæt bronzemedaljer. Første medalje til Vanløse i klubbens historie i senior-regi.