Benløse sejrede efter intenst opgør

Simon Møller fra Benløse FC dribler med bolden i mod Simon Lehnert fra Vanløse Floorball i SFL 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

Benløse FC – Vanløse Floorball 4-2 (2-1,1-1,1-0)

Det var fra kampens start tydeligt, at begge hold havde stor respekt for hinanden. Der blev ikke taget nogen chancer i boldomgangen fra nogen af siderne – Det gav ofte længere passager med bolden i offensiv zone til begge hold uden det dog førte til de helt åbne chancer.

Hjemmeholdet fik kampens første store chance efter godt 8 minutter, men det sidste skarphed manglede, hvorfor stillingen fortsat var 0-0 efter en meget afventende indledning, hvor tempoet naturligvis var i den lave ende. Lidt overraskende var det dog, at Vanløse var mest på bolden, mens Benløse lurede på omstillingerne i de første 10 minutter.

Der kom hul på bylden efter godt 13 minutter, hvor hjemmeholdet fangede et noget uopmærksomt udehold ved et frislag. Simon Møller blev spillet fri på den bagerste stolpe og fik, med lidt held, sendt bolden i mål til stillingen 1-0. Vanløse svarede dog hurtigt igen og udlignede mindre end et minut mindre senere ved Simon Lehnert.

Det lignede længe en deler ved den første periodepause, men hjemmeholdet tog igen fusen på gæsterne ved et frislag og Nikolaj Brixager bragte værterne foran med 2-1 blot 2 sekunder før hornet lød. En tæt og senere hen fysisk åbningsperiode, hvor hjemmeholdet fik spillet sig ind i kampen, hvorfor pauseføringen på 2-1 ikke var helt ufortjent.

Vanløse startede 2. periode en anelse ukoncentreret, hvilket gav hjemmeholdet nogle fine chancer efter nogle unødvendige boldtab fra gæsternes side. Det blev dog ikke til mere end mulighederne for hjemmeholdet og Vanløse fik stille og roligt styr på boldomgangen i egen zone.

Kampens første overtal tilfaldt gæsterne fra Vanløse, da der var spillet godt 11 minutter af 2. periode. Her skulle gæsterne ikke bruge mange sekunder til, at udligne til 2-2. Fredrik Sjöstedt blev spillet fri midt for mål og han sendte sikkert udligningen i mål. Benløse havde inden da haft en god mulighed til, at udbygge føringen, men chancen blev sendt forbi mål.

Efter udligningen forsøgte begge hold, at sætte nogle længere angreb sammen. Hjemmeholdet kom frem til de fleste chancer i den fase, mens Vanløse ofte strandede i værternes velorganiserede styrespil midt på banen. De skud gæsterne kom frem til var ofte fra kanterne, hvilket ikke gav Emil Brixager de helt store problemer.

Med godt 2 minutter tilbage af 2. periode kom Benløse foran for tredje gang i kampen, da Nikolaj Brixager blev sat flot op af Mathias de Fries og scorede til 3-2. Der skete ikke mere i en periode, hvor der fortsat var bid i nærkampene og langt mellem de helt åbne chancer.

Med en etmålsføring i baggagen startede hjemmeholdet 3. periode i kontrol med en del boldbesiddelse – Det førte dog ikke til nogen nævneværdige chancer. Vanløse spillede derimod væsentlig mere direkte end i de første to perioder og var tæt på, at fange værterne i deres opspil ved et par lejligheder.

Vanløse fik efter godt 5 minutter af 3. periode muligheden for, at bringe balance i regnskabet, da Mikkel Christensen fra Benløse blev idømt en udvisning. Hjemmeholdet spillede dog et stærkt boxplay og holdte gæsterne fra fadet, hvorfor stillingen fortsat var 3-2 til værterne efter 8 minutter.

Ved indgangen til den sidste halvdal af 3. periode var det tydeligt, at intensiteten fik sig et par hakker opad. Der blev gået mere til den i nærkampene ligesom der blev lagt væsentlig mere pres på dommerne fra begge holds side. Vanløse havde et mindre overtag på bolden uden, at kunne komme igennem hjemmeholdets gode defensiv.

Benløse fik muligheden for, at lukke kampen med 5 minutter igen, da Vanløse ramt af deres første udvisning i kampen. Trods godt pres i de to minutter, så lykkes det ikke hjemmeholdet, at få tilspillet sig den helt åbne chance. Gæsterne lukkede godt ned for tværpasningen og kunne dermed gå ind til de sidste tre minutter nede med 2-3.

Muligheden for en sen udligning blev dog væsentlig sværere, da Vanløses Daniel Andersen pådrog sig en udvisning for protester med lidt over to minutter tilbage af opgøret. Trods undertallet fik gæsterne presset spillet op i Benløses zone og fik endda spillet frem til noget der, med lidt held, kunne have udviklet sig til en chance.

Vanløse fortsatte med, at presse på i jagten på en udligning, men det blev hjemmeholdet der lukkede og slukkede med en scoring til 4-2 blot 5 sekunder før tid ved Simon Møller i tomt mål. Fortjent sejr til Benløse der var skarpest på dagen.