Benløse sejrede efter stærk 2. periode

Foto: Thomas Krogh Photography

Den rent sjællandske semifinale mellem Vanløse og Benløse startede meget afventende fra begge holds side. Der var et par optræk til chancer efter kontraer, men der skulle et frislag til for, at åbne målscoringen. Det var gæsterne der kom på tavlen først, da de udnyttede et uopmærksomt Vanløse forsvar og bragte sig foran med 1-0 efter 3 minutter.

Det blev 2-0 et par minutter efter, da Benløse fangede et hjemmehold langt fremme på banen og scorede efter en hurtig kontra. De to hurtige scoringer gav gæsterne lidt mere ro, hvilket samtidig betød længere angreb til de rødblusede gæster. Vanløse ledte efter en vej tilbage i kampen og var reelt kun farlige på omstillinger på dette tidspunkt.

Halvvejs i åbningsperioden kom forløsningen dog for Vanløse, da Johan Selander tog sagen i egen hånd og fik reduceret til 1-2. Hjemmeholdet udnyttede det pludselige momemtumsskift i kampen og pressede gæsterne langt tilbage på banen og havde flere muligheder for, at komme på 2-2. Vanløse udlignede helt fortjent til 2-2 efter 13 minutter ved Nicolai Børner.

Værterne fik kort efter udligningen muligheden for, at bringe sig foran, da Benløse blev ramt af kampens første udvisning. Trods et godt pres mod Benløses mål i overtallet, så klarede gæsterne frisag og stillingen forblev 2-2. Vanløse fik et overtal mere inden perioden sluttede, men der faldt ikke yderligere scoringer i en tempofyldt og underholdene 1. periode – Stillingen var 2-2.

Gæsterne startede 2. periode stærkt og tilspillede sig et stort boldovertag i indledningen. Det overtag blev effektivt udnyttet, da gæsterne bragte sig foran med 3-2 efter blot et minut af perioden. Benløse fortsatte med, at trykke på efter scoringen og bragte sig efter 3 minutter på 4-2 ved Simon Møller, som sendte et flot trækskud ind på bag en sagesløs Sofus Nielsen i hjemmeholdets mål.

Benløse fik deres første overtal i kampen kort efter scoringen til 4-2 og her viste gæsterne ingen nåde, da de efter flot spil scorede til stillingen 5-2. 6-2 lå og lurede i luften kort efter, da hjemmeholdet igen måtte spille undertal, men denne gang stod værterne fast og afværgede yderligere baglænsmål. Trods det vellykkede undertal, så virkede Vanløse, som et hold der ledte efter løsninger både offensivt og defensivt.

Målet til 6-2 for Benløse kom godt midtvejs i 2. periode, da Mikkel Christensen sendte bolden det sidste stykke ind over stregen bag Sofus Nielsen i værternes mål. Gæsterne spillede i denne fase af kampen med stor selvtillid og kunne sagtens have lavet flere mål. Hjemmeholdet virkede fortsat rådvilde og havde mere end svært ved, at sætte længere angreb sammen.

Efter scoringen til 6-2 faldt tempoet i kampen betragteligt og hjemmeholdet fik bedre fat i kampen. Det blev til et par fine muligheder til værterne, men Emil Brixager i gæsternes tog godt fra og holdte værterne på de to mål. Bjerget værterne skulle bestige blev ikke mindre, da Mikkel Christensen fra Benløse scorede til 7-2 kort før periodens udløb.

Vanløse fik i starten af 3. periode tilspillet sig et mindre spilovertag og havde et par optræk til muligheder uden det dog blev rigtig farligt for Emil Brixager i gæsternes mål. I tråd med spillets udvikling, så fik hjemmeholdet reduceret til 3-7 efter godt 5 minutter af 3. periode. Glæden varede dog kort, da Benløse et minut senere straffede værterne på en hurtig omstilling og scorede til 8-3.

Hjemmeholdet kløede dog på og havde flere gode muligheder for yderligere reducering, da gæsterne blev ramt af en ny udvisning efter godt 7 minutter. Målet udeblev dog, men Vanløse fortsatte med, at arbejde i jagten på flere mål. Benløse virkede tilfredse og spillede med mere tålmodighed.

Med 6 minutter tilbage af kampen fik hjemmeholdet en ny mulighed i overtal – Samtidig sidste chance for, at skabe lidt spænding om udfaldet. Overtallet løb dog ud i sandet for værterne, som kæmpede hårdt for, at få fat i bolden i de to minutter. Det lykkes dog for Vanløse, at reducere til 4-8 kort efter udvisningen var udløbet – Med godt 2 minutter tilbage af kampen var scoringen dog kun af kosmetisk betydning.

Der skete ikke yderligere i kampen, hvorfor Benløse kunne drage hjem med en 8-4 i bagagen. En sejr der blev skabt på en stærkt 2. periode, som blev vundet med 5-0. Vanløse kommer dog fint tilbage og vinder 3. periode med 2-1 – En positiv oplevelse, som kan tages med til kamp 2 i næste weekend.