Benløse vandt trods store problemer mod SEIF Tornados

Jesper Roland fra Benløse FC i duel med Frederik Sjöstedt fra Vanløse Floorball i SFL 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

Rolig indledning på opgøret med stor boldbesiddelse til værterne fra Benløse. Boldbesiddelsen gav optræk til flere chancer i starten af opgøret – En af disse chancer blev effektivt udnyttet af Jakub Lyskawa efter godt to minutter, da han udnyttede en flot frispilning af Frederik Stigaard. Om Benløse blev lullet lidt i søvn af scoringen skal være usagt, men gæsterne fik hurtigt udlignet til 1-1 på noget der lignede deres første skud i kampen. Benløse skabte efterfølgende et hav af chancer, men den sidste skarphed udeblev.

Den store overvægt i antallet af chancer til hjemmeholdet fortsatte og Benløse kom foran med 2-1 efter godt 7 minutter på et mål, som gæsternes målmand nok vil være lidt ked af, at have lukket ind. Efter føringsmålet til Benløse fik gæsterne spillet sig frem til et par chancer uden det dog blev helt farligt – Det var stadig Benløse med mest boldbesiddelsen.

Gæsterne fik efterhånden, som perioden skred frem, bedre fat i spillet og skabte flere pæne muligheder, hvilket i høj grad skal ses i lyset af, at Benløse begyndte at sløse en del i opspillet og stadig havde problemer med, at få bolden det sidste stykke ind over stregen. Gæsterne havde samtidig lagt noget mere fysik ind i tacklingerne, hvilket forstyrrede Benløse en del.

Der skete ikke yderligere i 1. periode, hvorfor stillingen inden 2. periode var 2-1 til Benløse.

Benløse fortsatte med, at være dominerende i starten af 2. periode. Det blev til flere chancer, men en blanding af godt målmandsspil og manglende skarphed forhindrede yderligere scoringer. Der skulle også en tilfældighed til før Benløse scorede til 3-1 efter godt 5 minutter af 2. periode – Det blev også til 4-1 kort efter ved Jesper Roland.

Efter de to hurtige scoringer til Benløse kunne man godt frygte, at det unge Strandby hold faldt fra hinanden. Det var dog ikke tilfældet og gæsterne havde efter scoringerne flere længere angreb uden det dog blev til de helt åbne chancer.

Det var dog Benløse der øgede til 5-1 efter en veludført frislagskombination efter 9 minutter – Benløse scorede kort efter også til 6-1 ved Daniel MacCabe. En mavepuster til Strandby der ellers havde haft held til, at presse favoritterne efter de to tidlige mål i 2. periode.

Benløse fortsatte med, at presse på efter scoringerne til 5-1 og 6-1, men stærkt målmandsspil af Casper Eiersted i gæsternes mål forhindrede hjemmeholdet i, at komme yderligere foran.

Stik mod spil og chancer fik Strandby reduceret til 6-2 efter godt 16 minutter, da Oscar Bjørk var hurtig over en retur foran mål. Det blev også til 6-3 to minutter efter, da Marcus Lenda omsatte en omstillingsmulighed på fin vis. Strandby jagtede herefter en yderligere reducering, men der kom, trods gode muligheder, ikke flere mål i 2. periode.

3. periode blev, som de andre, indledt med et stort spilovertag til Benløse. Det blev også til et par pæne muligheder for værterne, men den sidste skarphed manglede. Strandby lurede udelukkende på de kontramuligheder der måtte komme og en af disse blev effektivt udnyttet af Emil Kajgaard efter 2 minutter til stillingen 6-4.

Det blev til en yderligere reducering, da Jacob Olsen udnyttede et boldtab på midten af banen af Benløse og scorede til 6-5. Strandby fuldendte comebacket, da Jacob Olsen udlignede til 6-6 efter godt 6 minutter af 3. periode. Benløse tog en timeout efter målet og bragte sig foran med 7-6 kort efter – Målet kom efter et længere angreb, hvor Strandby blev kørt godt rundt i Benløses kombinationer.

Målfesten fortsatte og et uopmærksomt Strandby forsvar blev effektivt straffet af Simon Møller efter godt 9 minutter til stillingen 8-6. Igen var det op af bakke for nordjyderne, som dog kom frem til et par fine muligheder efter scoringen, men skarpheden manglede.

Benløse udnyttede det momentum de fik af scoringen til 8-6 og skabte et fint tryk på Strandbys mål. Det blev til flere gode muligheder for hjemmeholdet, hvor det især brændte på under en udvisning til gæsterne. Strandby overlevede udvisningen og jagtede efterfølgende den reducering der kunne bringe lidt spænding tilbage i kampen.

Strandby satsede alt i de døende minutter af opgøret ved, at tage målmanden ud. Det blev dog forpurret af Milan Adam, som satte Jesper Roland fint op til scoringen til 9-6 i tomt mål.

Der skete ikke mere i kampen, hvorfor Benløse kunne tage de tre point med hjem efter en sejr på 9-6 og over et godt kæmpende Strandby hold.