Benløse vinder DM efter taktisk affære

Jesper Roland fra Benløse FC, løfter den store pokal, som tegn på at at Benløse har vundet pokalturneringen 19/20. Foto: Thomas Krogh Photography

Hektisk indledning på finalen i Select Herre Floorball Ligaen med chancer i begge ender. Benløse var farligst og kunne fortjent sig foran med 1-0 efter 2 minutter ved Jakub Lyskawa, som afdriblede Mathias Saaby i Frederikshavns mål og lagde bolden flot ind. Tempofyldt indledning hvor der blev givet og taget i nærkampene.

Benløse fortsatte med, at være toneangivende efter det tidlige føringsmål og havde et par optræk til chancer. Nordjyderne virkede derimod en anelse rystede ovenpå den tidlige scoring og havde mere end svært  ved, at sætte deres spil mod et aggressivt Benløse hold.

Det høje tempo fortsatte, da kampen nærmede sig midtvejspunktet i 1. periode. Frederikshavn havde fået bedre fat i spillet og havde flere længere passager med bolden i offensiv zone – Der var dog langt mellem chancerne qua stærkt forsvarsspil fra Benløses side.

Udligningen kom efter 12 minutter, da Dennis Torp tog chancen langt udefra og passerede Emil Brixager i Benløses mål. Fortjent udligning fra Frederikshavn, som havde fået ædt sig i kampen efter det tidlige mål til Benløse. Det kunne have været blevet til 2-1 kort efter, men Rasmus Larsen måtte se sit forsøg blive pareret af Benløses målmand.

Efter Frederikshavns udligning faldt mere ro over tingene og det lykkes begge hold, at få sat nogle længere angreb sammen – Det var småt med chancer og begge hold virkede indstillet på, at gå til pause med 1-1 på tavlen.

Der skete ikke yderligere i en tempofyldt og intens 1. periode, så stillingen inden 2. periode var derfor 1-1. Benløse startede andet akt i overtal, da Frederikshavn tog en udvisning med få sekunder tilbage af åbningsperioden.

Benløse åbnede 2. periode i overtal, men trods fin boldomgang, så fik midtsjællænderne ikke noget ud af overtallet. Efter det succesfulde boxplay tog Frederikshavn fat i spillet og skabte et par halve chancer i Benløses zone – Det blev dog ved lige ved og næsten.

Kampen udviklede sig, efter de første par minutter, til lidt af en stillingskrig. Ingen af de to hold tog unødvendige chancer, hvilket førte til et noget låst kampbillede. Der var fortsat bid i nærkampene selvom spillet blev væsentlig mere taktisk præget.

Ved midtvejspunktet af 2. periode var kampbilledet fortsat det samme – Meget taktisk ligesom der var langt mellem mulighederne. Kaptajn for Benløse, Daniel Nygaard, havde dog en gylden mulighed for, at bringe sit hold foran, da han var alene igennem, men en stor redning af Mathias Saaby forhindrede dette.

Efter 12 minutter fik Frederikshavn muligheden for, at bryde det dødvande der var i kampen, da Jesper Roland fra Benløse pådrog sig en udvisning. De grønblusede midtsjællændere afværgede dog dygtig Frederikshavns overtal, hvorfor stillingen fortsat var 1-1.

Kort efter udvisningens udløb satte Jakub Lyskawa fra Benløse sit 2. mål på tavlen, da han udnyttede en hurtig omstilling og sendte bolden i mål. Benløse var i minutter efter føringsmålet tæt på 3-1 ved et par lejligheder, men skarpheden manglede i afslutningerne.

Nordjyderne fik hen mod afslutningen af 2. periode tilspillet sig et mindre overtag i kampen og skabte et par halve chancer. Benløses stod dog fast, hvorfor stillingen inden 3. periode var 2-1 til netop Benløse.

Trods et højere pres fra nordjyderne, så startede Benløse 3. periode meget solidt og spillede sig relativt let ud af presset. Det var da også Benløse der åbnede målscoringen i 3. periode, da Simon Møller var hurtig over en retur efter en afslutning fra Mark Bek efter blot halvandet minut.

Frederikshavn svarede dog igen to minutter efter, da Rasmus Larsen sendte bolden ind bag en sagesløs Emil Brixager i Benløses mål – Vigtigt for nordjyderne, at de fik svaret så hurtigt igen på Benløses 3. mål.

Det blev efter godt 6 minutter igen til en to måls føring til Benløse, da Mathias de Fries udnyttede et fint forarbejde fra Simon Møller og scorede til stillingen 4-2. Der var chancer til både 5-2 og 4-3 i minutter efter, men den berømte skarphed manglede.

Da vi ramte midtvejspunktet i 3. periode var kampbilledet således, at Frederikshavn var mest på bolden og skabte til dels også de nødvendige chancer for, at komme tilbage i opgøret – Benløses målmand havde dog fundet storspillet frem, hvilke frustrerede frederikshavnerne. Benløse var farlige på omstillinger og havde også deres muligheder for, at lukke kampen.

Efter 14 minutter fuldendte Benløses Jakub Lyskawa sit hattrick og scorede til stillingen 5-2. Målet blev sat ind langt udefra i en situation, hvor Frederikshavn lå langt fra deres markeringer i egen zone. Blot et minut efter fik nordjyderne pustet ny luft i kampen, da Jonathan Velgaard reducerede til 3-5.

Nordjyderne havde efter reduceringen flere nærgående forsøg og havde med lidt mere skarphed i afslutningerne skabt mere spænding i kampen. Den nødvendige desperation var ved, at indfinde sig i Frederikshavns spil og satsede alt ved, at tage målmanden med 150 sekunder tilbage af opgøret.

Trods massiv dominans på bolden i de sidste par minutter og overtal i de sidste 30 sekunder, så kom Frederikshavn ikke tættere på, hvorfor Benløse derfor kan kalde sig danske mestre efter en sejr på 5-3 efter en taktisk præget affære.