Blackhawks slog sikkert Seahawks i topopgøret

Nicolai Flyvholm fra Frederikshavn Blackhawks har lige scoret i 17/18 DM finalen mod Benløse FC. Foto: Thomas Krogh Photography

Onsdag aften der var der serveret efterårsferie lækkerier til floorballfolket, da Frederikshavn Blackhawks og Sunds Seahawks stødte sammen i deres andet indbyrdes opgør i Select Herre Floorball Ligaen.

Det meget imødesete opgør havde trukket langt over 300 tilskuere i Arena Nord.

De fremmødte tilskuere resultatmæssigt, hvad langt de fleste var kommet efter. En føring til hjemmeholdet efter første periode på 2-0, men spillemæssigt ramte de to hold aldrig niveau i de første tyve minutter.

Blackhawks var på bolden mest, men boldtempoet var for langsomt til for alvor at bringe Sunds forsvar ud af balance. Første mål til hjemmeholdet, blev sat ind af Anton Madsen der tæt under mål styrede et Dennis Torp skud i kassen. Torp afsluttede helt oppe fra midten af banen.

Senere i perioden fangede hjemmeholdet, gæsterne for langt fremme på banen og det straffede Rasmus Larsen der fandt en fri Frederik Nielsen i fuld sprint ned mod Sunds-kassen. Her udplacerede Nielsen en chanceløs Mathias Mikkelsen der ellers var særdeles velspillende i dagens kamp.

I den anden ende blev Mathias Saabye kun testet et par gange af de knap så farlige Sunds angribere.

Man sad med en klar forventning om at de to mandskaber kom ud til anden periode med planen om at gå ud og dominere banen. Det skete dog ikke lige med det samme de første 5-7 minutter blev lidt af en ørkenvandring, hvor Sunds ikke ville og Blackhawks ikke magtede at presse tempoet op og gøre forskellen.

Der kom dog lidt skred i tingene midtvejs i perioden. Unge Niklas Andersen blev ramt af en udvisning til hjemmeholdet og det udnyttede udeholdet fra Sunds, med en scoring i det efterfølgende powerplay.

Det var dog ikke uden held involveret. Søren Holms afslutning gik i mål via en Blackhawks spiller, og uden chance for Saabye i kassen.

Kort efter. Ny udvisning til Blackhawks, denne gang en af de udvisninger man bare ikke må tage i en topkamp. For mange spillere på banen.

Udvisningen kom ikke til koste noget, Sunds, med ligaens bedste powerplay fik ikke rigtig bolden til at rulle denne gang og måtte gå tomhændet fra den mulighed.

Udligningen til 2-2 kom dog alligevel kort efter. Morten Handgaard leverede en solopræstation af de helt store. Friskt angreb Handgaard på kanten, hvor han gled af på første Blackhawks spiller inden han gik inden om den næste og vippede bolden op i modsatte hjørne.

Lidt af et momentumskift i kampen.

Sunds fik dog ikke slået kapital af energien fra de to scoringer. Midtjyderne forblev passive på midten, når hjemmeholdet var på bolden, og i stedet trådte Kasper Kajgaard frem i rampelyset for et par minutter.

Landsholdsspilleren sendte først kuglen i kassen til 3-2, efter en fin vending og stærk baghåndsafslutning midt fra mål. Kort efter brød selvsamme Kajgaard igennem på højrekanten og med Sunds’ Anders Holm på ryggen fik Kasper Kajgaard bragt Blackhawks på 4-2, en føring der holdt helt ind til midten af tredje periode.

Spillemæssigt var Sunds tvunget længere frem på banen i tredje periode, det var dog ikke meget midtyderne fik ud af deres anstrengelser og tværtimod fik Blackhawks trykket Sunds længere tilbage på banen og det kostede i to omgange udvisning til udeholdets Anders Holm.

Blackhawks fik dog først i anden omgang udnyttet deres powerplay. Nicolai Flyvholm, banens bedste, sendte et trækskud helt op i fjerneste målhjørne til 5-2. Selvom der fortsat var 5-6 minutter tilbage på klokken, var det reelt gameover for Sunds.

Gæsterne tog en timeout og trak keeper Mathias Mikkelsen for at erstatte ham med en ekstra markspiller. Det kostede dog i sidste ende.

Kasper Kajgaard skød bolden i det tomme mål og sikrede sig sit hattrick assisteret af Nicolai Flyvholm til 6-2 og nogle sekunder senere scorede Anton Madsen også i det tomme mål til kampens resultat 7-2.