Blog: – En interessant (regel)situation i sidste TV-kamp

Foto: Floorball Danmark Youtube

SKREVET AF: OLE BLÆDEL, REGELFORTOLKER FLOORBALL DANMARK

I sidste weekends Sport Live kamp udspillede der sig en interessant situation, sådan rent regelmæssigt set i hvert fald.

I tredje periode er der en Hvidovrespiller der får en 5-minutters udvisning for hårdt spil ved banden, Men da dommerbordet skal til at annoncere udvisningen, viser det sig, at han ikke er på kampprotokollen. 

LÆS MERE: Blog: – Tilgængelighed og fællesskab er nøglen til succes efter corona

Det er sket før, og det kommer sikkert til at ske igen. Men hvad betyder det rent praktisk i situationen?

I hvert fald kan man sige, at de to kommentatorer på Sport Live ikke helt havde styr på situationen. 

Spilleren får det røde kort – en matchstaf 1, for ikke at være på protokollen. Så langt så godt. Men så er det kommentatoren spørger om han i så fald kan idømmes en udvisning? – Altså, han er jo ikke med i kampen så at sige?

Jo det er han – han er bare ikke lovlig. Det vil sige hans udvisning tæller, og i det øjeblik det opdages, at han ikke er på protokollen, så idømmes han matchstraffen.

LÆS MERE: Blog: – Danske klubber er for små til at stræbe efter verdenseliten

Ganske som det var sket, hvis han havde scoret i øvrigt! Målet ville tælle, og så ville han blive udvist.

I praksis er han accepteret på banen, da han har spillet. Han er bare ikke lovlig.

Derefter var kommentatoren ude i at så kunne Frederikshavn protestere over en ulovlig spiller. Det er for så vidt rigtigt nok, i hvert fald hvis han ikke var blevet opdaget under kampen. Nu blev han opdaget, og så fik han sin straf med det samme, og så var den potte ude af verden.

LÆS MERE: Blog: – Alder er bare et tal!

I øvrigt ville Frederikshavn nok ikke have nedlagt en protest, sådan resultatet taget i betragtning, men det er en helt anden sag.

Det er ikke hver dag vi ser dette – heldigvis. Men det kommer nok til at ske igen. Og Hvidovre har kun sig selv at takke for det skete. Det er dem selv der har skrevet under på at protokollen er korrekt udfyldt inden kampen.

Du kan se episoden nedenfor:

Bloggen her er skribentens egen personlige holdning og har intet at gøre med Floorballportalen.dk.