Blog: – Hvem skal efterfølge Karlberg? Mit bud er svensk

Foto: FC Helsingborg

Jeg skrev en blog umiddelbart efter VM2020 var afsluttet med en skuffende dansk 10. plads, at jeg håbede MIkael Karlberg fortsat var dansk landstræner når VM-kvalifikationen starter i slutningen af maj måned i Letland.

Desværre for dansk floorball, har den sympatiske svensker valgt at forlade posten som landstræne for det danske herrelandshold, en beslutning, man som fan af dansk floorball kun kan være maksimalt skuffet over.

Karlberg har på trods af den skuffende 10. plads leveret et fremragende stykke arbejde i de over fire år han nåede at være landstræner. Han har været med til at øge forventningerne til de bedste danske spillere, igennem en grundig taktisk tilgang til floorball, hvor hans evne til at analysere spillet har betydet at man som spiller har skulle være der 110%, når man var med landsholdet.

LÆS MERE: Mikael Karlberg stopper som dansk herrelandstæner

Udover spilforståelse, er fysiske tests blevet en stor del af det at vurderer spillernes tilstand og evne til at performe under pres.

Jeg ved fra flere landsholdsspillere, at Karlbergs optakter til kampene og analyser, er noget af det spillerne har sat allermest pris på. De har alle siddet med en følelse af en træner, som tog det til et højere niveau – hver gang!

Nu kommer det store spørgsmål så, hvem skal efterfølge Mikael Karlberg?

Det danske trænermarked har i mine øjne ikke nogen klare kandidater, så derfor vil jeg i stedet kigge udenlands.

Her er der nemlig ét navn, som jeg synes kunne være rigtig spændende, og som har en god fornemmelse for dansk floorball.

Navnet er Vidar Jonsson. Han er 47 år og har en lang trænerkarriere i de svenske rækker bag sig, hvor han blandt andet har været cheftræner for FC Helsingborg og Pixbo Wallenstam i sammenlagt 8 år. Derudover var han træner da den nuværende danskerklub Höllviken tog sig op i SSL for første gang for nogle år siden.

Vidar Jonsson er bosat i Skåne og var i følge mine kilder også i spil til jobbet som dansk landstræner i 2017, hvor det i stedet blev Mikael Karlberg, der fik jobbet.

Med den rutinerede svensker, får man en træner, som i den grad ved hvad der skal til for at drive et hold, og ikke mindst udvikle koncept, roller på banen og løfte rammerne uden for banen. Tilmed bor han tæt på Danmark, hvilket gerne skulle give ham mulighed for at besøge de danske klubkampe ofte.

LÆS MERE: FD: – Vi har været privilegerede med dygtige trænere

Jeg ved at han har mange danske floorballforbindelser, og vil relativt hurtigt kunne danne sig et godt indblik i hvilke dynamikker der rør sig i det danske landsholdsmiljø og formentlig også hurtigere integrere sig i organisationen.

Udover hans floorballmæssige kundskaber, arbejder Vidar Jonsson også med mentalcoaching. Han har blandt andet været tilknyttet flere professionelle ishockeyklubber i Sverige, hvor han har været mentalrådgiver. Bestemt et kæmpe plus, når der skal arbejdes med at rykke spillere op på en endnu højere international hylde.

Vidar Jonsson er lige nu assistent træner i FC Helsingborg i SSL, hvilket i min bog, skulle gøre det endnu mere realistisk, fremfor hvis han var cheftræner.

Vi mangler fortsat stillingsopslaget fra Floorball Danmark, som kommer op onsdag, men jeg håber inderligt at der kommer en ansøgning fra Vidar Jonsson.