Blog: – Hvordan går det med de regler vi tester af?

Foto: Floorball Danmark Youtube

SKREVET AF: OLE BLÆDEL, REGELFORTOLKER FLOORBALL DANMARK

Hvordan går det med de regler vi tester af i øjeblikket?

De fleste har vist opdaget, at vi i Danmark er udtaget, som testnation af IFF(Internationale Floorball Federation. red). Vi prøver to regler af, som IFFs regelkomite overvejer at indføre fra sæsonen 2022.

Dels handler det om, at vi ikke skal dømme for det som vi populært kalder dobbelt fodpas – altså flere berøringer med foden af den samme spiller.
Og dels handler det om, at vi giver frislag efter afventende udvisning i de situationer, hvor vi ellers ville have genoptaget spillet med en faceoff.

Jeg har spurgt dommerne, hvad de synes – er det nemt, er det forståeligt, og måske vigtigst af alt: forstår spillerne det.

Generelt er alle rigtigt positive. Fri fod giver enormt god mening. For det første fjernede man fodpas ved sidste opdatering, så at tage det næste skridt er helt naturligt. For det andet så var der ofte tvivl om, hvorvidt det var spil med foden eller ej. Den tvivl er en gang for alle fjernet nu.
Derfor tør jeg godt vove skindet og sige, at den her er kommet for at blive.

LÆS MERE: BLOG: Hvorfor er spillereglerne så vigtige?

Det er faktisk det samme jeg hører omkring frislag i stedet for faceoff. Flere dommere har fortalt at de lige skulle vænne sig til det. At det har været så indgroet, at vi skulle genoptage med faceoff. Men når den del er overvundet, så fortæller langt de fleste, at det lader til at virke fint.

Og vigtigst af alt i begge tilfælde, så forstår og accepterer spillerne reglerne.

Så mon ikke det er noget vi kommer til at se i 2022? Det er i hvert fald mit bud.

I øvrigt, så er disse testregler en typisk IFF-måde at ændre reglerne på. Det er sådan at spillereglerne som vi kender dem, er gældende for fire år ad gangen. Denne gang er det fra 2018 til 2022.

I foråret 2020 kunne medlemslandene så indsende forslag til regelændringer. Nogle bliver godkendt uden videre, andre bliver afvist uden videre, og så er der altså nogle stykker der bliver sendt til test.
Når vi så har delt vores erfaringer, så tager IFF stilling til, om også disse regler skal med i 2022 opdateringen.

DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK I KOMMENTARSPORET TIL OPSLAGET.