BLOG: Hvorfor er spillereglerne så vigtige?

Foto: Floorball Danmark Youtube

SKREVET AF: OLE BLÆDEL, REGELFORTOLKER FLOORBALL DANMARK

Spillereglerne er det vigtigste vi har i floorball – hverken mere eller mindre. Det er min påstand og det vil jeg til en hver tid påstå.

Det er selvfølgelig noget af en påstand, men jeg vil gerne forklare hvorfor jeg mener det. Men først lidt om min baggrund.

Mit navn er Ole Blædel, og jeg er ansvarlig for spillereglerne i dansk floorball. Dvs. det er mig der står for oversættelse af spillereglerne når de kommer fra IFF(International Floorball Federation.red) og det er også mig der fungerer, som regelfortolker, når der er tvivl om, hvordan reglerne skal tolkes og bruges ude på banen.

LÆS MERE: Redaktørens blog: Nyt forum for køb og salg af brugt udstyr

Jeg har selv dømt i mange år og derudover underviser jeg også på dommeruddannelsen. Og så har jeg selvfølgelig også spillet floorball i rigtigt mange år. 

Jeg har lavet en aftale om at skrive lidt her på Floorballportalen.dk omkring det at være dommer, om spilleregler og måske også kommentere lidt på nogle kendelser i de kampe, vi heldigvis har mulighed for at se på nettet.

Når nu man så skal skrive om de ting, hvad er så mere nærliggende end at starte med at skrive om reglerne sådan generelt? Og det er altså dem jeg mener, er det allervigtigste vi har i floorball. Stavene, bolden, spillerne og alt det andet kommer faktisk i anden række i mine øjne.

LÆS MERE: BLOG: Flere piger og mere sjov fastholder ungdomsspillerne

Lad os lige prøve en lille leg: Forestil dig en skolegård, hvor der render nogle drenge rundt og spiller fodbold. Pludselig tager den ene dreng bolden op, og kaster den i mål og jubler. Ham og hans holdkammerater fejrer det hele, som havde de vundet VM. Topscorer og turneringens bedste spiller. Hele baduljen.

Det ville bare aldrig ske….. For det må man jo ikke. Det siger reglerne jo.

Spillereglerne er den fælles forståelse vi alle sammen har for at spille vores spil – i vores verden floorball. Hvis ikke vi har et sæt fælles spilleregler, så kan vi ikke konkurrere på lige vilkår, og så bliver vi uvenner, og så ender det med at der ikke er nogen der gider spille floorball mere. Man kan lidt højtragende sige at det er vores fælles konvention for spillet.

LÆS MERE: BLOG: Floorball klubberne skal turde gå længere

Derfor er spillereglerne det allervigtigste vi har i floorball.
Når vi er enige om det, så kan vi arbejde videre med den fedeste sportsgren der findes.