Blog: – Maksimalt pres på den kommende U19 herrelandstræner

Christian Sonne, chefreaktør, Floorballportalen.dk Foto: Privat

Den 29. August 2021 spillede det danske U19 landshold deres sidste kamp ved U19 VM. Sejren mod Estland afsluttede en turbulent periode for det daværende U19 landshold med coronapauser, fyring af assistent træner og generel usikkerhed omkring hvad logistisk kunne lade sig gøre.

Resultatet af hele VM-cyklus blev en skuffende 9. Plads.

LÆS MERE: U19 herrelandsholdet skal have nyt trænerteam

For de fleste der så U19-herrerne spille ved U19-VM var det nok logisk at det daværende svenske trænerteam ikke skulle forsætte. På trods af optimistiske interviews inden VM-kampene, må man erkende at præstationerne lod noget tilbage at ønske.

Floorball Danmark valgte at evaluere processen meget grundigt inden de tog deres beslutning om svenskernes fremtid, og om hvad der herefter skulle ske, det kan man ikke nødvendigvis klantre dem for.

Deadline for at finde en ny landstræner blev sat til den 1 januar 2022 i det stillingsopslag der blev slået op. Den dato er overskredet nu og endnu er intet meldt ud. Jeg kender ikke til processen i detaljer og vil ikke kloge mig på denne del. Men vil tillade mig at sende gode tanker til den kommende U19 landstræner i stedet.

Det bliver noget af et pres han eller hun, kommer under, for at præstere, til U19-VM i 2023 i Frederikshavn. Kun 15 måneder til VM og formentlig en aflyst samling i den internationale weekend 29-30 januar, gør ikke tingene lettere for den kommende træner.

Fra nu og til VM i maj måned 2023 vil det formentlig kun kunne blive til en 6-7 samlinger, og hvis det stramme program tillader det et par landskampe. Den samling i januar kan godt komme til at gøre ondt at mangle.

LÆS MERE: Tre bud på en kommende U19 herrelandstræner

Det ville næsten uanset hvornår Floorball Danmark fik ansat en landstræner blive en kamp mod uret, et ur jeg tror alle i og omkring ansættelsesprocessen ville ønske man kunne stoppe for at skabe det bedste resultat for dansk floorball.

Nu er situationen som den er, og jeg glæder mig med en hvis skepsis til at følge indløbet frem i mod VM på hjemmebane og håber med mit rød/hvide floorballhjerte at Danmark bliver i stand til at spille med om en plads i top8 i Frederikshavn i maj måned 2023, foran en masse danske tilskuere.