Copenhagen FC er danske mestre efter tæt kamp

Maria Amalie Møller fra Copenhagen FC, løfter pokalen efter Copenhagens sejr i pokalfinalen 2021. Foto: Thomas Krogh Photography

Afventende indledning på finalen mellem Copenhagen og Århus FK. Begge hold stod stærkt i det defensive og de få afslutninger der kom i starten gav ingen problemer for de to målmænd. Århus var tættest på i indledningen af opgøret, da et noget nervøst københavnsk mandskab lavede et par store fejl i egen zone og forærede bolden til Århus, som dog ikke var skarpe nok til, at udnytte de fejl.

Copenhagen fik, efter en nervøs start på opgøret, bedre fat i spillet og pressede ved flere lejligheder Århus langt tilbage på banen – Målmand for Århus, Mette Thorsager, måtte hive et par gode redninger ud af ærmet i denne fase af kampen. Det vedvarende pres fra Copenhagen gav dog pote efter 13 minutter, da Klara Fjorder sendte bolden i nettet til 1-0.

Efter føringsmålet kom der væsentlig mere bid i nærkampene ligesom Århus fik tilspillet sig et par løse chancer. Københavnerne blev tildelt kampens første udvisning med godt 3 minutter pause, men stærkt boxplay forhindrede århusianerne i, at komme frem til noget det kunne ligne en chance. Copenhagen kunne derfor gå til pause efter en tempofyldt 1. periode med en føring på 1-0.

De stribede københavnere lagde stærkt ud i 2. periode og spillede sig frem til et par gode muligheder. Copenhagen havde masser af boldbesiddelse i indledningen – Århus var trykket langt tilbage i denne fase og skulle være glade for, at Copenhagen ikke havde den fornødne skarphed i afslutningerne. Århus fik indledningsvis afværget stormen og kom endda frem til en stor chance, som Julie Perto dog misbrugte.

Efter at have været trykket langt tilbage i indledningen af 2. periode fik Århus bedre fat i spillet og begyndte samtidig, at true Copenhagens mål. Skiftet i kampbilledet udløste også kampens 2. udvisning til Copenhagen efter godt 9 minutter – Københavnerne viste dog igen stærkt boxplay og holdte i lange perioder af undertallet Århus fra, at have bolden.

Trods det middelmådige overtal fra Århus’ side fortsatte de med, at ligge deres spil længere op på banen. Det blev til et par farlige muligheder og en af disse udnyttede Kristine Sørensen, da hun sendte bolden ind via køkkenvejen efter 14 minutter til stillingen 1-1.

Copenhagen virkede meget frustrerede på dette tidspunkt, men fik en gylden mulighed for, at bringe sig i front igen efter 16 minutter, da de fik deres første overtal i kampen – Muligheden blev ikke udnyttet efter et ganske ufarligt powerplay. Det blev dog 2-1 til Copenhagen med blot 45 sekunder tilbage af 2. periode, da Klara Fjorder sendte et flot trækskud ind bag en ellers velspillende Matte Thorsager i Århus målet. Der skete ikke yderligere i 2. periode, hvorfor der stod 2-1 til Copenhagen inden de sidste 20 minutter.

Nede med 1-2 inden de sidste 20 minutter, så skulle Århus længere frem på banen og jagte den forløsende udligning. Copenhagen spillede dog klogt i indledningen og afholdte århusianerne fra noget der mindede om chancer – Københavnerne havde derimod flere gode muligheder for, at udbygge føringen.

Mod spillets udvikling fik Århus deres 3. overtal i kampen efter godt 4 minutter, da Maria Olausson måtte en tur i boksen for Copenhagen. Københavnerne fortsatte dog med, at vise stærkt undertalsspil og Århus fik heller ikke udnyttet deres tredje powerplay i kampen.

Århus fik en ny mulighed for, at bringe balance i regnskabet efter 8 minutter, da Copenhagen pådrog sig endnu en udvisning. Denne gang tilspillede Århus sig et par fine muligheder, men Maria Møller i københavnernes mål viste flot spil og sørgede for, at Copenhagen stadig var i front med det ene mål med 10 minutter tilbage af opgøret.

Copenhagen tog, efter de vellykkede undertal, igen fat i spillet og kom frem til et par halve chancer. Århus lignede et hold der forsøgte, at tage luft ind til den sidste slutspurt og kom, af samme årsag, ikke frem til ret meget i den anden ende.

Da kampen gik ind i de sidste 4 minutter var det fortsat med et klart overtag til Copenhagen – De spillede klogt og beholdte bolden indenfor egne rækker og tvang samtidig århusianerne til, at løbe meget.

Med 2 minutter igen trak Århus målmanden og satsede alt i forsøget på, at score det forløsende mål. Et aggressivt københavnsk mandskab gjorde det dog svært for et Århus mandskab og Copenhagen kunne dermed køre en smal 2-1 hjem.