Copenhagen FC finaleklar – bronze til Aab Floorball

Copenhagen FC fejrer en scoring i Pokalfinalen 2021. Foto: Thomas Krogh Photography

Copenhagen FC – Aab Floorball 13-5 (7-2, 3-2, 3-1)

Copenhagen FC lørdag eftermiddag i mod Aab Floorball, i de to holds kamp2 i semifinaleserien i Select Kvinde Floorball Ligaen. Copenhagen havde vundet første match med 12-5 og kunne derfor med en sejr sikre sig en plads i finalen.

Første periode startede voldsomt begivenhedsrigt. Efter kun 12 sekunder fik Copenhagen tildelt et frislag lige foran Aab-målet og her blev hyperfarlige Klara Fjorder sat op i en kombination, som resulterede i en scoring.

En skrækkelig start for Aab der helt sikkert var på jagt efter en god start. Det blev dog hurtigt godt igen. Copenhagens Emma Vistisen sendte en alt for dårlig aflevering på tværs i et opspil og den fangede Nicoline Pihl, der næsten uhindret kunne løbe ned og sende bolden i kassen til 1-1. På dette tidspunkt var der spillet 51 sekunder.

Spillemæssigt var hjemmeholdet, som kom klart bedst ud, og satte sig på spillet. Det førte hurtigt et nyt føringsmål med sig, da Matilde Christensen satte Tanja Mørup op til højre for Aab-målet og Katja Nielsson.

Efter de tre hurtige mål faldt der lidt ro på kampen, hvor Aab tydeligt forsøgte at organisere sig defensivt og Copenhagen rullede bolden tålmodigt rundt i mellem sine spillere.

3-1 blev det da Tanja Schow kunne slå en hoppende bold i kassen meget tæt under mål. Aab-spillerne applerede for høj stav, men målet fik lov at stå. Situationen viste meget godt forskellen på de to holds intensitet. Schow helt umarkeret tæt under mål undlod de tre Aab-spillere at gå til hende og fratage den rutinerede forward chancen for at slå bolden i mål.

Copenhagen slog til igen, kort tid efter 3-1-scoringen. Maria Olausson og Sandie Bagge spillede “ping pong” i et opspil og det bragte Sandie Bagge fri på højrekanten og herfra sendte hun bolden op i modsatte hjørne uden chance for Katja Nielsson der allerede efter 12 minutter havde hentet bolden ud af eget net fire gange.

På dette tidlige tidspunkt i kampen, virkede Aab-spillerne allerede opgivende og det var ikke meget gejst der blev udstrålet i den nordjyske trup. Måske var det også årsagen til at Copenhagens Maria Olausson fuldstændig umarkeret kunne sende hjemmeholdet på 5-1 sat op Emma Vistisen kun et minut efter seneste scoring.

Den kyniske afstraffelse af udeholdet fortsatte ufortrødent fra hjemmeholdets side. Gæsternes Nicoline Pihl måtte ud og sidde i to minutter og den udvisning blev straffet af Copenhagen der havde Klara Fjorder som målscorer.

Målscorer blev Matilde Lundberg også inden første periodepause. Den danske landsholdsspiller afsluttede resolut på en fin pasning ind i slottet, hvor der igen var alt for meget plads til hjemmeholdets spillere. 7-1 til Copenhagen, der kun få sekunder senere kunne se Aabs Caroline Christoffersen reducere til 7-2 på et frislag langt udefra.

Hvor første periode kastede tre mål af sig i de første to minutter skulle der gå hele tre og et halvt minut før den første bold gik i mål i anden periode. Line Lauridsen fik skubbet bolden det sidste stykke ind over stregen på bagstolpen til 8-2, efter en afslutning gik forbi mål i første omgang.

Tempoet var ikke det samme i løbet af anden periode, som det der var lagt for dagen i første periode. Copenhagen var stadig dominerende, men udviste ikke samme effektivitet som tidligere set i kampen. Måske hang det også sammen med at der blev roteret på hele 17 spillere undervejs i processen.

Aab fik reducerede til 8-3 lidt over midtvejs i kampen efter Copenhagen mistede koncentrationen bag eget mål, hvor en løs bold endte på bladet af Nicoline Pihl, der slog kuglen i mål.

I anden periodes sidste minutter kom der lidt gang i målscoringen igen. Først var det Matilde Lundberg midt for mål kunne bringe Copenhagen på 9-3, og ikke mange sekunder efter slog Aab tilbage med en Michell Knøsen scoring sat op af Nicoline Pihl bag fra mål.

Cecilie Jacobsen fik lov at lukke anden periode ned med sin scoring til 10-4. Jacobsens skud fik lov at gå i mål langt ude fra og et skud Katja Nielsson i Aab-målet nok burde have stoppet.

I tredje periodes inledning blev Copenhagen ramt en udvisning, men på trods af en spiller i undertal var det hjemmeholdets Nanna Møller Sørensen der fik tilkæmpet sig et straffeslag, som Sandie Bagge konverterede til en scoring til 11-4. Undervejs i powerplayet forsøgte Aab sig med keeperen ude og en ekstra markspiller så det var seks mod fire på banen.

Knap midtvejs i perioden, fik Copenhagen endnu et straffeslag og endnu en gang var det Sandia Bagge der skulle eksekvere. Denne gang stod hun dog over for Cecilia Sigsgaard i målet, og her endte Aab-keeperen som vinderen af den duel.

Straffeslagsredningen blev kort efter fulgt af en Aab-scoring, sat ind af Anja Kaalby, der tæt under mål lignede at hun fik sidste stav på bolden til 11-5. I samme moment som scoringen tog Aab timeout, hvor en plan med målmanden trukket, blev bragt til bordet, i et forsøg på at skabe mere offensiv i slutningen af kampen.

Den satsning kom til at koste for udeholdet, der måtte se Klara Fjorder sende bolden i mål til 12-5. Målet kom efter en spilvending hvor flere Aab-spillere ellers var kommet med hjem, men ikke kunne forhindre skarpretteren i at sende bolden i mål.

Kampen ebbede stille og roligt ud og med et minut tilbage kunne Emma Vistisen lukke og slukke semifinaleserien med hende mål til 13-5.

Med sejren er Copenhagen klar til DM-finalen d. 6 juni i Helsingør. Aab Floorball vinder bronze, da der ikke spilles om bronze i denne sæson. Derfor modtager det to tabere af semifinalerne bronzemedaljer.