Copenhagen i finalen efter stærk anden periode

Klara Fjorder fra Copenhagen FC i kamp i DM finalen 18/19. Foto: Thomas Krogh Photography

Copenhagen FC – Rødovre FC 10-3 (2-1, 5-0, 3-2)

Pokal Final4 weekendens største favorit Copenhagen FC var oppe i mod Rødovre FC i kvindernes anden semifinale om en plads i pokalfinalen 2021.

Kampbilledet fra start, var ikke overraskende Copenhagen mest på bolden, men Rødovre var klar fra start, så selvom Copenhagen dikterede spillet, så var Rødovre bestemt ikke ufarlige og i et par tilfælde fik de skabt store muligheder.

LÆS MERE: Holdopstillinger: Copenhagen FC – Rødovre FC

En af de muligheder blev også konverterede til et føringsmål. I en kontra straffede Rødovre, et dårligt tilbageløb af Copenhagen. Martine Tarrida fandt let Sarah Hammer, der bare skulle skubbe den i mål forbi landsholdskeeper Amalie Møller.

En overraskende føring men ganske fortjent. Føringen fik dog ikke lov at stå længe. Copenhagen slog tilbage, også på en spilvending. Agata Plechan fandt Nanna Møller Sørensen i bagrummet og her kunne eksilfrederikshavneren let score til 1-1 efter godt fem minutters spil.

Efter de to hurtige scoringer, ramte kampen en længere stillingskrig, hvor Copenhagen nok var mest på bold, men Rødovre spillede klogt forsvar og i momenter blev der skabt chancer i den anden ende.

Camilla Salejärvi i Rødovremålet havde flere gode redninger, og forpagtet også heldet i enkelte tilfælde.

Copenhagen havde svært ved at spille sig igennem Rødovreforsvaret og måtte i stedet tage deres afslutninger på ydersiden, kun enkelte gange kom en tværpasning igennem, men der blev det til gengæld også farligt.

Det lignede 1-1 efter første periode, men en af banens mest rutinerede spillere Sandie Bagge fik bragt Copenhagen på 2-1 efter skud langt udefra. Det lignede at trafikken foran mål forhindrede Camilla Salejärvi målet at redde bolden.

Anden periode startede rigtig skidt for Rødovre, der måtte indkassere kampens første udvisning. Laura Bloch blev sendt til afkøling.

Rødovre Stod rigtig godt i mod i deres boxplay og Copenhagen fik aldrig spillet sig rigtig farlige og derfor var det heller ikke så overraskende at det ikke lykkedes for favoritterne at score.

Det lykkedes til gengæld kort tid efter Rødovre var blevet fuldtallig. Matilde Christensen afsluttede mod mål og Klara Fjorder fulgte op på returen og kunne let skyde bolden i mål da ingen Rødovrespillere samlede landsholdsforwarden op. 3-1.

Ikke mange sekunder efter blev det 4-1. Igen var det Klara Fjorder der havde sidste stav på bolden og Matilde Christensen med assisten.

Ærgerligt for Rødovre der ellers havde været rigtig godt med i kampen hidtil. Copenhagen virkede til at have fået overtaget på kampen for alvor og Rødovre en smule mere passive.

Line Lauridsen scorede til 5-1 for Copenhagen og så virkede kampen punkteret, knap midtvejs i anden periode. Rødovre var dog rigtig tæt på at få puttet en hurtig reducering i kassen. Anja Mortensen tog et par rigtige gode træk i mellem et par Copenhagenspillere og sendt skuddet på indersiden af stolpen.

Udtur for Rødovre, der i stedet for en reducering måtte se Copenhagen slå kontra med to scoringer et par minutter senere.

6-1 blev sat ind af Emma Vistisen og kort efter var det Sandie Bagge der scorede til 7-1.

De to mål gjorde tydeligt ondt på Rødovre, der ikke overraskende virkede til at miste modet en smule, imens Copenhagens angreb blev ved med at rulle ned mod Rødovremålet.

I løbet af anden periodes sidste minutter fik Rødovre sat en prop i Copenhagens offensive eskapader og fik arbejdet sig lidt tilbage i kampen, inden pausen.

LÆS MERE: AaB Floorball i finalen efter stærk præstation

Inden tredje periode skiftede begge hold keeper, således blev der også spilletid til Sarah Drewsen i Copenhagenmålet og til Maja Staal i Rødovremålet.

Indledningen på trejde periode blev ganske enkelt fremragende set med Rødovrebriller. En udvisning til Line Lauridsen kastede hurtigt en scoring af sig, da Anja Mortensen tæskede bolden i mål relativt tæt på mål til reducering 7-2.

Kort efter var Anja Mortensen igen på spil, da hun i en spilvending, hvor Rødovre pludselig var tre-mod-en, sendte kuglen i kassen med sit andet mål på kort tid til 7-3.

De to scoringer gav ikke underligt en masse energi til de undertippede Rødovrekvinder, der fornemmede at et muligt comeback måske lå og lurede.

Spillede åbnet gevaldigt op og bølgede frem og tilbage. Formentlig en tendens Copenhagentræner Jesper Schow nok ikke var helt tilfreds med, når man tænker på hvor dominerende Copenhagen plejer at være.

Ved stillingen 7-3 havde Rødovre flere løs chancer, som dog aldrig rigtig store, men alligevel store nok til at lidt marginaler, så var der blevet reduceret yderligere.

Maria Olausson bragte Copenhagen på 8-3 med knap otte minutter tilbage på haluret. Emma Vistisen lagde assisten.

Knap et minut senere fik Rødovres Laura Thomsen en to-minutters udvisning og den konverterede Copenhagen straks til en 9-3 scoring ved Matilde Christensen sat op af Klara Fjorder.

Copenhagen sluttede kampen af med at score til slutstillingen 10-3. Målet blev noteret som et selvmål.

Rødovre kæmpede flot, men mistede pusten i anden periode og mistede dermed muligheden for at drille Copenhagen, i jagten på en finaleplads.

I finalen møder Copenhagen FCs favoritter Aab Floorball, der flot besejrede Frederikshavn Blackhawks i den anden semifinale. Kampen spilles kl. 11.00 og sendes direkte på Sport Live.