Copenhagen POKALMESTRE 2021!

Foto: Thomas Krogh Photography

Aab Floorball – Copenhagen FC 3-13 (0-2, 2-7, 1-4)

Første titel i sæsonen var på spil da Aab Floorball og Copenhagen FC tørnede sammen i Pokalfinalen 2021.

Kampen indledning blev dog bestemt ikke som mange nok havde forventet. Aab Floorball gik aggressivt til værks i kampens første minutter og dette taktiske træk, så ud til at overrumple Copenhagenholdet der lige skulle finde deres fødder.

Men det gjorder Valby-holdet så til gengæld også efter nogle minutter. Copenhagens tre kæder satte tempoet op og det gave tydeligt Aab problemer i perioder.

Det højere tempo affødte straks flere personlige fejl hos de rødklædte Aabspillere.

Copenhagen bragte sig foran 1-0 ved Nanna Møller Sørensen, der tog en benhård nærkamp ved Aabmålet og her kunne hun skubbe bolden det sidste stykke inder over stregen efter Agata Plechan var gået rundt om målet og forsøgte at smide bolden ind ved bagstolpen.

Aab havde dog også deres muligheder. Maria Andersen kom pludselig meget fri, men misbrugte den store chance ved afslutte forbi mål.

2-0 til Copenhagen kom efter et frislag, hvor Emma Vistisen klogt kunne skyde bolden langs gulvet ind under Aabmuren og Katja Nielsson i Aabmålet. Nielsson var helt uden chance i denne situation.

Rødt kort og Copenhagen dominans

Aab fik en hæslig start på anden periode. Copenhagen scorede to gange inden for de første minutter og bragt sig hurtigt foran 4-0 inden MIchell Knøsen fik reduceret til 4-1 for Aab. Men scoringen blev rigtig dyr for Aab.

Knøsen stod nemlig ikke på kamprapporten og dermed blev Aabs nummer 5 korrekt idømt rødt kort og fem minutter udvisning. Kort efter var der kort forvirring om at Knøsen muligvis måtte være på bænken fordi Knøsen også stod anført som træner, men den gik ikke.

Med Knøsen i bad var det i den grad op af bakke for Aab.

Copenhagen scorede en enkelt gang i overtallet ved Emma Vistisen. Aab havde faktisk et par fine muligheder i mens de var i undertal, men fik ikke scoret.

Det gjorde Copenhagen til genæld i de efterfølgende minutter. Måltavlen gik fra 5-1 til 9-1 på et par minutter og så var det gamover for Aab, der fik en reducering fra Caroline Christoffersen til 9-2 inden pausen.

Magtdemonstration og pokalsejr

Copenhagen kopierede indgangen til anden periode i kampens tredje periode. To hurtige scoringer i det første minut. Med 11-2 var kampen forlængst afgjort og intensiteten fes stille og roligt ud af kampen som tredje periode skred frem.

Aabs få folk og unge spillere gjorde hvad de kunne, men var i menneskehænder mod Copenhagen der dominerede stort.

Kun et powerplay til Aab afbrød denne tendens, her fik Aab til gengæld også sendt en masse skud mod mål, men de nåede aldrig ind til Amalie Møller i Copenhagenmålet. Især Klara Fjorder og Agata Plechan fik blokeret en masse skud.

Det var ikke meget der skete i kampens sidste 10 minutter. Matilde Christensen scorede en enkelt gang og Elle Karlsen fik reduceret med en flot scoring til 12-3 inden unge Oliver Frandsen fik lov at lukke kampen for Copenhagen med sin scoring til 13-3.

Copenhagen er dermed pokalmestre 2021. Ikke overraskende, men Aab var rigtig godt med i kampens første periode. bredden manglede ganske enkelt.