Copenhagen slog AaB efter effektiv første periode

Tanja Mørup fra Copenhagen FC med bolden i Pokalfinalen 2021. Foto: Thomas Krogh Photography

Det blev yderst tempofyldt da Copenhagen FC gæstede Aab Floorball i den første semifinalekamp lørdag eftermiddag. Aab Floorball tabte så sent som for en måned siden med 10 mål til netop Copenhagen i pokalfinalen, men det var bestemt ikke til at se i denne match.

Spillemæssigt var kampen helt lige i store perioder af kampen, og det var tydeligt at hjemmeholdet forsøgte at presse tempoet op, på trods af at bredden hos hjemmeholdet er noget smallere end hos Copenhagen der også kørte på tre kæder igennem hele kampen.

Første periode afgjorde kampen. Selvom Aab spillemæssigt var helt med i alle 20 minutter, så manglede hjemmeholdet de sidste procenter i defensiven for at holde den hyperfarlige Copenhagenoffensiv væk fra målet. Copenhagen var ganske enkelt vanvittige effektive i deres afslutninger.

Perioden endte 6-0 til gæsterne der havde lavet vilde seks mål på 11 afslutninger på mål. Aab havde i den anden ende også deres muligheder men det blev aldrig rigtig farligt selvom Aab fik spillet Copenhagen ned i egen ende.

I anden periode var det Aab med initiativet og det gav bonus i form af to scoringer i den første halvdel af perioden. 2-6 fornemmede man pludselig at kampen kunne blive resultatmæssig tæt igen. Det blev dog kun ved fornemmelsen, for selv selvom Aab fortsatte med at krige, så fik Copenhagen et større spillemæssigt overtag hen i mod slutningen af anden periode og det udnyttede de til at gå til 9-3 efter to perioder.

I tredje periode reducerede Aab til 4-9 og fik for en stund et energiboost i jagten på flere mål. Copenhagen besvarede dog reduceringen ved at sende to bolde i mål til 11-4. LIdt over midtvejs forsøgte Aab sig med målmanden ude og seks-mod-fem-spil i håb om at skabe mere offensiv. Det forsøg blev hurtigt afmonteret af en ny Copenhagenscoring til 12-4.

De sidste 10 minutter af kampen gav Aab plads til et par af de unge spillere i mens Copenhagen hvilede landsholdskeeper Maria Amalie Møller og overlod målet til Sarah Drewsen. I kampens sidste sekund reducerede Caroline Christoffersen til 12-5 hvilket blev kampens resultat.

For hjemmeholdet viste lynhurtige Maria Andersen sig flot frem, sammen med Aab-kaptajn Caroline Christoffersen, på modsatte side var rutinerede Tanja Mørup fremragende fra sin backposition.

Med sejren fører Copenhagen semifinaleserien 1-0 i kampe. Kamp2 spilles på lørdag d. 22. maj i Valby.