Covid-19 og Frederikshavn Blackhawks

Foto: Frederikshavn Blackhawks

Frederikshavn Blackhawks er en af de klubber i dansk floorball, der er blevet ramt af den seneste tids restriktioner mod syv nordjyske kommuner. Det har betydet, at klubben ikke har kunnet gennemføre træninger i indendørshaller, ligesom der heller ikke er blevet spillet kampe. Kasper Bagnkop fortæller her lidt mere om, hvad klubben har gjort for, at imødekomme de nye retningslinjer ligesom han kommer ind på, hvordan selvtræningen foregår i Frederikshavn Blackhawks:

– De nye retningslinjer har ikke givet os anledning til ændringer, men vi har genbesøgt vores vejledninger og sikret, at vi fortsat overholder myndighedernes direktiver.

Næsten alle vores hold har fokus på at fastholde fællesskaberne ved fx online video med øvelser, konkurrencer eller andet for at fastholde træninger i en noget andet form. Derudover har flere hold fokus på selv-træning med aftaler omkring løb, øvelser osv., mens andre mødes i grupper på Max 10 som laver træning med fokus på afstand og hygiejne sammen med øvelser som styrker floorball kompetencerne.

Klart nedlukning giver udfordringer og især når flere spillere mister den nære relation ved at mødes fysisk med holdkammeraterne samt vores kompetente trænere og ledere.

I forbindelse med selvtræningen, så har AaB Floorball hjulpet de Frederikshavn Blackhawks spillere, der bor i Aalborg Kommune med træningstid, så de kan vedligeholde deres floorballtræning under nedlukningen. Det drejer sig om 8 herreseniorspillere og én enkelt damespiller i form af Laura de Fries.

Frederikshavn Blackhawks har på de sociale medier sat gang i flere spændende tiltag, som blandt andet skal vedligeholde det sociale nærvær i den svære tid – Kasper Bagnkop uddyber her:

– På vores Facebook side kan der opleves konkurrencer med vores samarbejdspartner Floorball Fabrikken og vores skønne koncept med By-spillet, hvor det med spillekort planlægges tur rundt i byen med familien.