Dameligaen: Optakt til kvartfinalernes kamp 2

Århus FK og Rødovre FC under kamp1 i de to holds kvartfinaleserie i SFL 19/20. Foto: Rødovre FC

Lørdag går det løs med kamp2 i Select Kvinde Floorball Ligaens kvartfinaler. De to topseedede vest-hold Frederikshavn Blackhawks og Aab Floorball kom planmæssigt fra start da begge hold drog til Sjælland og tog sikre sejre over hhv. Hafnia FC og Hvidovre Attack FC.

LÆS MERE: Dameligaen: Århus FK – Rødovre FC i tal

Der kom et lille “upset” i serien mellem Rødovre FC og Århus FK. Kamp1 gik nemlig til hjemmeholdet Århus FK, der tog en 4-1 sejr, i et opgør hvor Rødovre manglede den skarphed, Århus havde. Dermed tager Århus en 1-0-føring i serien med til Rødovre i weekenden og lad os starte vores rundtur der.

Rødovre FC har kniven for struben på hjemmebane lørdag eftermiddag, når Århus FK kommer på besøg til kamp2. Rødovre skal vinde for at fremtvinge en kamp3 på søndag. Det var på forhånd forventet at det ville blive en tæt serie, og derfor vil det ikke være overraskende hvis Rødovre vinder netop lørdag.

Det kan dog være et offensivt svækket Rødovre-hold der går ind til kampen lørdag i Rødovre Stadionhal. Martine Terrida blev skadet i kamp1 og kun Rødovre kender status på hende. Floorballportalen.dk forsøgt i løbet af ugen at få en status på den skarpe wing, men her var svaret i bedste slutspilsstil: – Det vil jeg helst ikke kommentere på lige nu.

For Rødovre gælder det om at få styr på duoen Kristine Sørensen og Julie Perto. De to må ganske enkelt ikke få noget plads, ellers så straffer de Rødovre. I den anden ende skal der komme offensiv produktion fra folk som Cecilie Salejärvi og Sarah Hammer, hvis Rødovre skal tilbage i serien.

LÆS MERE: Dameligaen: Hafnia FC – Frederikshavn Blackhawks i tal

Frederikshavn Blackhawks står over for hvad der ligner en ren ekspiditionssag mod Hafnia FC, var med i de første 20 minutter i kamp1, men tabte de to sidste periode med 12-0. Det bliver formentlig i samme målestok, måske endda større i kamp2.

Dagen inden kamp1, kunne Hafnia FCs træner Michael Møller fortælle til Floorballportalen.dk at det meget vel kan være klubbens sidste kampe nogensinde, fordi der ikke er nogen til at lave bestyrelses arbejdet i klubben. Uroen i kulissen, kan nok ikke helt undgå at præge Hafniaspillerne, selvom de nok vil påstå noget andet.

Blackhawks er nok ligeglade med situationen på Amager og vil komme rullende med deres 2 1/2 – 3 kæder i løbet af kampen, hvor mange unge spillere, vil få minutter i stængerne.

LÆS MERE: Dameligaen: Hvidovre Attack FC – AaB Floorball i tal

Lidt syd for Frederikshavn, tager Aab Floorball i mod Hvidovre Attack FC. Aab stak afsted med en relativ komfortabel 7-1 sejr i de to holds kamp1. Hvidovre var dog ikke helt uden chancer, og manglede kynisme i begge ender af banen for at være helt med i kampen.

På udebane skal det blive spændende om Hvidovre kan overraske. Holdet har en fin blanding af unge og gamle i holdet, men det hele skal smelte sammen til smuk floorballsymfoni af skarphed, kynisme, fightervilje og vinnarskalle hvis holdet fra den københavnske vestegn skal kunne overrake Aab-holdet, der har masser rutine.

Aab fik i kamp1 mål fra alle deres topsspillere, og stempler de ind tidligt i kampen lørdag eftermiddag, kan spændingen være ude af kampen før kampen rigtig er startet.