Dameligaen: Tæt og intenst opgør i Herning

Kristine Sørensen (Blå 18) ser til, mens Herning Pirates tager frislag. Foto: Rikke Lysdahl Sørensen

Weekendens eneste opgør i Select Kvinde Floorball Ligaen stod mellem Herning Pirates og Århus FK. Det var de to holds andet indbyrdes opgør og dette opgør blev ligeså tæt, som det første – Århus FK vandt med 6-5 i det første indbyrdes opgør.

Kampen blev indledt i et fint tempo med gode muligheder i begge ender af banen. De to målmænd havde dog valgt, at lukke helt ned i 1. periode, hvorfor stillingen efter de første tyve minutter var 0-0.

Der blev skruet yderligere op for intensiteten i 2. periode, hvilket kastede både mål og udvisninger af sig. Gæsterne fra Århus FK åbnede målscoringen efter godt 7 minutter i anden periode ved Kristine Sørensen, som på egen hånd fik prikket hul på den velspillende, Katje Nielsson, i Hernings mål. Den resterende del af perioden forblev målløs trods flere gode muligheder i begge ender.

Hjemmeholdet fra Herning Pirates kom lidt længere frem på banen i tredje periode i jagten på en udligning. Allerede efter gode 5 minutter gav det højere pres pote, da Camilla Mikkelsen fik sat bolden ind bag Mette Jensen i Århus FKs mål. Begge hold havde efterfølgende flere gode muligheder for, at komme foran, men det var først da en af Århus FKs helt store profiler i kampen, Kristine Sørensen, dukkede op med to hurtige scoringer som afgjorde kampen til gæsternes fordel. Herning Pirates pressede på mod kampens afslutning, men Mette Jensen i gæsternes mål lukkede ned og Århus FK vandt derfor kampen med 3-1.

Anfører for Herning Pirates, Rhandy Nagy, giver her sit syn på kampen.

– Generelt er vi alle rigtig godt tilfredse med kampen, selvom målet om at få sæsonens første sejr i hus desværre ikke lykkedes. Vi fik egentlig lukket fint ned defensivt og vores målmand får også taget rigtig godt fra, men vores offensiv haltede lidt i dag. Vi havde mange store chancer, hvor vi bare ikke var skarpe nok og så hiver ÅFKs keeper også nogle gode redninger frem.

Rhandy Nagy fortæller endvidere, at det var en kamp lige efter hendes hoved som floorballspiller. En kamp med en masse fysik og mange nærkampe.