Dameligaen: Weekendens kampe

Nicoline Pihl (Aab Floorball) i kamp i pokalfinalen 2020 mod Frederikshavn Blackhawks. Foto: Thomas Krogh Photography

Copenhagen FC – Hvidovre Attack FC 9-0 (3-0, 3-0, 3-0)

Gæsterne fra Hvidovre var som forventet kommet på en svær opgave, ude mod Copenhagen, i weekendens første kamp. Holdet havde primært forberedt sig på det defensive, der skulle lukkes af for Copenhagen’s tværpasninger, foran deres mål.

Hjemmeholdet lagde da også pres på fra start til slut, hvor alle tre kæder kørte med gashåndtaget i bund. Især Copenhagen’s 1. kæde var i hopla, de stod for 16 (8+8) af holdets samlede 18 point.

Hvidovre havde givet hånd på, at gav de sig 110% under hele kampen, så ville de kunne se hinanden i øjnene, velvidende om at de havde gjort deres bedste. Og det må man sige at de kunne, for der blev fightet for hver en bold, af begge hold.

Trods en del chancer til gæsterne, så foregik det meste af spillet på deres banehalvdel, Copenhagen er bare et super stærkt hold, med en masse dygtige spillere.

LÆS MERE: Dameligaen: Søndagens kampe i tal

Rødovre FC – Benløse FC 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Weekendens anden kamp, var returopgøret mellem Rødovre og Benløse. Dette var en kamp som især Rødovre havde set frem til, idet Benløse var en positiv overraskelse i deres første opgør.

Hjemmeholdet fra Rødovre var da også klar over, at det var nu kæden skulle strammes, hvis de skulle hive tre point hjem.
Gæsterne fra Benløse var også kommet for at indkassere tre point, så det blev en ret livlig kamp.

Det var hjemmeholdet som sad godt på kampen, og specielt Rødovre’s Sarah Hammer, voldte det hårdt arbejdende Benløse hold problemer.
Takket være en yderst velspillende keeper i Benløse målet, så var Sofia Christensen med til at holde gæsterne inde i kampen, bl.a. ved at forhindre Rødovre i at score på hele to straffeslag.

Rødovre’s træner Niels Pedersen, var generelt tilfreds med holdets spil. Dog manglede skarpheden oppe foran, hvilket holdet skal have forbedret.

LÆS MERE: Dameligaen: Copenhagen FC – Hvidovre Attack FC i tal

Frederikshavn Blackhawks – AaB Floorball 10-3 (5-3, 3-0, 2-0)

Weekendens sidste kamp var mellem de to nordjydske hold fra Frederikshavn og Ålborg.

Det var to hold som havde glædet sig til at komme igang, følelsen var nærmest som når man begynder på en ny sæson. Rusten var da også til at se i 1. periode, hvor begge hold lavede en del fejl, hvilket blev omsat til en masse mål. 5-3 ender perioden, og trods div. fejl, så var trænerne på begge hold ok tilfredse, kampen var stadig åben.

Begge hold fik justeret i 2. og 3. periode, hvor de fik mere og mere styr på spillet, meeen det var nu hjemmeholdet som var det bedre.

Det var da også hjemmeholdet som var mest effektive foran mål, og de kunne fortjent tage 3 point mere med på kontoen, hvilket betyder at de stadig er ubesejret.

Man må tage hatten af for Blackhawks unge angribere, som var utrolig løbestærke i deres styrespil, også når de var i undertal. Her formåede de at presse det rutinerede AaB hold, så de ikke helt fik sat deres power play op.

En kamp spillet i et meget fint tempo, mellem to rigtig dygtige hold.