Dameligaen: Weekendens kampe kort

Århus FKs Maria Helander blokerer et skud fra MIchell Knøsen i DM finalen 2017. Foto: Thomas Krogh Photography

Vi skal lige nå at runde weekendens fire ligakampe, hvor der blev spillet to i vest og to i øst.

AaB Floorball – Herning Pirates 8-2 (3-1, 3-1, 2-0)
Dette tredje opgør mellem de to hold, inden for næsten en uge, bar præg af en del udvisninger. Herning kommer godt fra start, hvilket bringer dem foran 0-1, men på blot 3 min., bliver stillingen vendt, og AaB bringer sig foran 3-1.

I 2. periode får gæsterne en 5 min. udvisning, og da hjemmeholdets powerplay køre godt, øger AaB føringen til 5-1. Herning fik en 2+10 i 3. periode, og måtte derefter spille i undertal, hvilket AaB udnyttede, og vinder kampen fortjent 8-2.

Stor ros til Hernings keeper Katja Nielsson, som stod en stor kamp.

Århus FK – Frederikshavn Blackhawks 2-6 (1-1, 0-4, 1-1)
Det var en kamp som bød på en del afbud fra begge hold. Blackhawks var igen uden Annika Bengtsson og Agata Adamczak, og grundet div. afbud hos ÅFK, måtte de få hjælp af de to rutinerede Mette Faurholt og Marie Louise Tøttrup.

Århusianerne virkede til at have bedre ben i dagens kamp, i forhold til de to foregående kampe, hvilket resulterede i en meget lige 1. periode.

2.periode starter som første, hvor begge hold spiller lige op med hinanden, men i det 7. min. får Blackhawks sat to relativt hurtige mål ind efter hinanden, hvilket slog hjemmeholdet lidt ud, og gæsterne sad på resten af perioden.

Hjemmeholdet fandt gejsten igen i 3. periode, hvor de bed godt fra sig. Dagens detalje var da også i denne periode, hvor ÅFK’s Kristine Møller Sørensen, rammer en høj bold i luften med baghånden, imens at hun løber modsat retning, og smækker bolden ind til 2-5.

Alt i alt en kamp hvor Blackhawks kørte en sikker sejr ind, men hvor Århusinanerne var meget mere med.

Hafnia – Helsingør 5-4 (3-1, 1-2, 1-1)
Udeholdet fra Helsingør havde valgt en defensiv taktik, hvor de stod tæt på egen banehalvdel. Det betød at Hafnia måtte kæmpe lidt hårdere for at komme til afslutninger.

Hafnia kom foran 3-1 i 1. periode, men en brand varm Sannie Arnhild ville det anderledes. Sannie scorede alle Helsingør’s 4 mål, blandt andet via gode kontraløb, hvilket betød at kampen blev helt åben resultatmæssigt.
Hafnia var som forventet det stærkeste hold, og kunne indkassere deres første 3 point.

Vanløse – Rungsted-Hørsholm 4-8 (1-3, 2-2, 1-3)
Det var et top tunet Rungsted-Hørsholm hold, som mødte et ikke oplagt Vanløse hold.
Gæsterne var troppet op med to kæder, som ville har revanche fra det sidste opgør mellem de to hold, i pokalturneringen. Vanløse derimod, var uden nogle af deres spillere, hvilket betød at holdets træner Rikke Nørregaard, måtte trække i trøjen.

Generelt så var tydeligt at se forskellen på de to hold, idet gæsterne vandt de fleste nærkampe, de kæmpede lige lidt mere for det. Vanløse var dog ikke uden chancer, men en stærk Rungsted-Hørsholm keeper havde godt styr på målet. Så det var en tilfreds Martin Nicolaisen, som kunne tage retur til Nordsjælland, med tre point.