Daniel Nygaard: – Hele klubben og holdet er fantastisk

Daniel Nygaard fra Benløse FC med bolden i DM-finalen 2021 mod Frederikshavn Blackhawks. Foto: Thomas Krogh Photography

Benløse FC er danske mestre i floorball for herrer. Mesterskaber kom i hus efter et højintenst drama mod Frederikshavn Blackhawks, der blev slået 5-3 i en flot kulisse i Helsingør Hallen. Benløse FCs Daniel Nygaard, blev dagen ekstra speciel, da backen også blev stemt ind på årets hold og ikke mindst tildelt årets spiller i Danmark:

LÆS MERE: DM-FINALE LIVEBLOG: Frederikshavn Blackhawks – Benløse FC

– Jeg har egentlig for at sige det på godt jysk været “godt tilfreds” med min egen sæson, som slutter af på bedst mulig vis både individuelt og som hold. Når det er sagt synes jeg det er vigtigt at sige, at jeg spiller sammen med nogle af de bedste spillere i Danmark og de får mig til at se god ud, så en kæmpe cadeau til dem også! Samtidig har vi et trænerteam i Benløse som ligger et stort arbejde i at forbedre den enkelte spiller. Hver kamp bliver evalueret med videoanalyse og hver enkelt spiller får vist hvad man kan gøre anerledes. Så det er bare noget man som spiller bliver bedre af.

Benløse fik i finalen kamp til stregen af deres rivaler fra Frederikshavn Blackhawks der undervejs skiftede væk fra deres normale taktik og det skulle Benløse lige vende sig til i følge Daniel Nygaard:

LÆS MERE: Benløse vinder DM efter taktisk affære

– Jeg synes egentligt at vi følger gameplanen i store træk. Frederikshavn begynder at spille mand-mand og det har vi desværre svært ved at løse og det bliver lidt en rodet affære til tider. Det var ikke den kønneste finale hvis du spørger mig, men det er i sidste ende resultatet der tæller og det må man sige endte ud til vores fordel. Igår synes jeg også at vi viser at floorball er et holdspil. Vores 2. og 3. kæde leverer et brag af en finale og understreger bredden på vores hold.

Daniel Nygaard kom til Benløse fra netop Frederikshavn i 2017. Efter sommerferien står den dog på et nyt eventyr. Landsholdsbacken skifter, sammen med Daniel MacCabe og Jesper Roland Benløse ud med svenske Höllviken i Sveriges næstbedste række Allsvenskan og det ser årets spiller i Danmark anno 20/21 frem til:

LÆS MERE: Floorball Danmark: Sæsonens kåringer (Herrer)

– Jeg har siden jeg ankom til Benløse i 2017 udviklet mig utrolig meget som spiller. Benløses spilkoncept passer godt til min egen, så det har været en helt naturlig overgang. Hele klubben og holdet er fantastisk og jeg føler at det har været min anden moderklub, så min tid i Benløse har været utrolig god! Når jeg nu føler mig klar til at prøve kræfter med Allsvenskan er det fordi det var nu eller aldrig. Jeg slutter på studiet næste sommer og vi har VM i december og vi har et mål om at spille vores livs kvartfinale og jeg føler at Höllviken og det setup de har passer godt ind i de ambitioner. Derudover har jeg altid haft en lille drøm om at spille i Sverige og når det nu kunne lade sig gøre var jeg nødt til at slå til.

Det er ikke meget pause den nykårede danmarksmester får. Daniel Nygaard og de øvrige spillere starter op med træning i Höllviken allerede i denne uge, hvor der tages fat på sommertræningen frem i mod den nye sæson.