Danmark løb tør for kræfter mod Sveriges udviklingslandshold

Daniel Nygaard blokere skud mod Team Guldsteget. Foto: Thomas Krogh Photography

Sverige(Team Guldsteget) – Danmark 9-1 (2-0, 3-1, 4-0)

Første danske landskamp efter coronapausen blev indledt lettere febrilsk og nervøst de første minutter mod det svenske udviklingshold “Team Guldsteget”.

LÆS MERE: Sådan stiller Danmark op i mod Sverige

Svenskerne kom buldrende fra start, og derfor var det naturligt at det danske hold lige skulle finde sig tilrette. Mike Trolle i det Danmarks mål måtte hive par tidlige redninger frem, inden balancen på det danske hold blev fundet.

Herfra blev det en mere lige kamp.

Syv minutter spillet af første periode og første udvisning i kampen. Dansk powerplay, og mulighed for en føring. Det blev til et par mulighed tæt under mål, men marginalerne var ikke med Danmark.

Sverige fik efterfølgende et massivt overtag i boldbesiddelsen og skabte naturligt deraf nogle store chancer, hvor de danske spillere flere gange var nede og blokere skud og rede kastanjerne ud af ilden for hinanden.

Midt i svenskernes overtag opstod der pludselig en kæmpe chance til Lukas Eldholm, der pludselig fandt sig alene med den svenske keeper efter et godt udkast fra Mike Trolle. Desværre for Eldholm og Danmark misbrugte SSL-spilleren.

Kort efter i den anden ende udnyttede svenskerne pladsen i det danske slot. Simon Karlsson sendte bolden i mål uden chance for Trolle i kassen.

1-0 til svenskerne, logisk nok, oven på det momentum de havde skabt sig.

Den blågule dominans fortsatte og et par minutter senere var den gal igen. Denne gang var det en udskiftnings fejl fra det danske mandskab der ikke fik byttet hurtigt nok på et svensk indslag i det danske hjørne. Den svenske back Rasmus Andersson fik lidt for åbent skud, samtidig havde svenskerne en mand parkeret foran Mike Trolle og så stod det til 2-0 til Sverige.

Hvis første periode startede nervøst fra Danmarks side, var der anderledes i anden periodes indledning. Kampbilledet var helt lige og der var masser power i duellerne, hvor især Kasper Kajgaard var en force.

Belønningen for den øgede danske intensitet kom fire minutter inde i anden periode, da Höllviken-duoen Elholm/Glass stod bag den danske reducering til 2-1. Lukas Eldholm fandt Mathias Glass til højre for det svenske mål.

Man fornemmede det kunne blive til mere, men det fornemmede svenskerne tydeligvis også, så det var som om tempoet blev skruet op. Det medførte huller i det danske forsvar, hvor anden kæden, to gange i løbet af anden periode lukkede mål ind.

Sverige øgede føringen midtvejs i kampen til 3-1 og hen i mod slutningen gik det galt to gange inden for et minut, hvor Sverige ganske enkelt var et niveau over det danske, som på dette tidspunkt kæmpede men også virkede en smule presset på den fysiske del af spillet.

5-1 efter to perioder var skuffende set med danske øjne, men fakta.

Tredje periode blev en fortsættelse af anden periode. Danmark kæmpede og gjorde det godt i duellerne, hvor udfaldet oftere var dansk plus end minus.

Der tegnede sig dog også et billede af at når Sverige satte boldtempoet op, blev de danskere femmere ofte fanget inde i længere skift, bedst symboliseret ved tredjekædens to minutters skift, hvor de ikke rørte bolden andet end når den blev blokeret.

De mange defensive aktioner tog naturligt toppen af den danske offensiv, hvor det ikke var meget der blev produceret. Energien fik også et skud for boven, de gange svenskerne fik sat yderligere bolde i kassen i løbet af tredje periode, så det til sidste endte med hvad man frygtede, en svensk floorball opvisning.