Danmark tabte stort til Schweiz efter hæslig anden periode

U19 Herrelandsholdet mod Schweiz ved U19 VM 2021.

SCHWEIZ – DANMARK 13-2 (4-1, 8-1, 1-0)

Danmarks første kamp ved VM-slutrunden for U19 herrer var mod Schweiz der forventes at kvalificere sig til semifinalerne i sikker stil.

Danmark fik en mararidtsstart på kampen da Schweiz kom på 1-0 efter halvanden minut. Chokstarten forplantede sig dog ikke i danskerne, der kort efter slog kontra, på et aldeles fremragende udkast fra Mark Bertram i målet. Bolden fandt vej til Niklas Andersen der i fuld gallop og med en Schweizer på ryggen, fik sendt bolden i nettet, med en flot baghåndsafslutning.

Schweizerne satte sig dog massivt på boldbesiddelsen i den resterende del af perioden og skabte flere store chancer, som også kastede tre mål af sig og dermed en føring på 4-1.

Anden periode blev med danske øjne indledt på bedste vis, da Frederik Bisgaard lavede nogle fixe driblinger og satte Villads Crawfurd op til en smuk scoring, hvor bolden blev kilet op i modsatte hjørne. 4-2-scoringen burde have givet det danske hold mod på tilværelsen, men i stedet gik det lige modsat.

Schweiz slog omgående tilbage efter en række danske fejl og gik fra 4-2 til 10-2 på de efterfølgende 10 minutter i kampen. Mark Bertram i målet, blev ofte overladt til sig selv og kæmpede forgæves i det danske mål.

Schweizerne sluttede anden periode af med to scoringer yderligere og dermed 12-2 efter to perioder. Schweiz satte tydeligt tempoet op i anden periode og lykkedes gang på gang, med at bringe sig i overtal på Danmarks banehalvdel og det kostede mange mål i kampens midterste periode.

Tredje periode endte med at blive lidt af en ørkenvandring, hvor de danske spillere kæmpede for sagen, men der var ikke mange kræfter til at skabe noget offensivt og defensivt skulle der stadig sikre mod de schweiziske spillere, der kom stormende.

Det ender med et nederlag på 13-2 til de Schweiziske mandskab der var to niveuaer og det danske hold.

Kampens bedste danske spiller:

Nr. 91 Niklas Andersen

– Virkede skarp og tog mange gode beslutninger under det hårde schweiziske pres. Leverede også kampens detalje med den fornemme baghåndsscoring til 1-1.