Dansk keeper agerer “morfar” i SSL

Alexander Gaihede i kamp for Hovshaga AIF i Division 1 i sæsonen 19/20. Foto: Privat

I Danmark kender vi alle navnene på danskerne der løber rundt i SSL, de er alle aktive på landsholdene, men…

… Der løber faktisk endnu en dansker rundt i SSL. Han er keeper og leverede tilbage i slutningen af 00’erne en kometkarriere i Danmark inden det blev til spil i Sverige.

Målmanden der er tale om er, Alexander Gaihede.

Gaihede gjorde lynkarriere, som keeper i Rungsted-Hørsholm FK. Efter kun et halvt år, som målmand rykkede han videre fra 1. division til ligaen og Hafnia FC.

Her blev han omgående en succes og vandt både DM og Pokal guld i 2008 med klubben. Især i DM finalen, var han storspillende og pillede flere straffeslag i den afgørende straffeslagskonkurrence.

Oven på triumferne med Hafnia rykkede Alexander Gaihede til Sverige, men vendte retur til Danmark og Helsingør FT i et par sæsoner, hvor han mere eller mindre holdt sig igang.

Efter sin tid i Helsingør rykkede Alexander Gaihede til Växjø Vipers i Allsvenskan. En klub der storsatsede på oprykning til SSL.

Grundet arbejde og siden familie har Alexander Gaihede ikke kunne prioritere floorballen 100% og dermed leve op til de krav og forvetninger der er, hvis man skal konkurrere om at være førstemålmand.

Derfor har har han de sidste 5-6 sæsoner ageret tredjekeeper eller “tilkalde vagt” for SSL-holdet i Växjö, som han selv kalder det, da Floorballportalen.dk får en snak med ham:

– Jeg elsker at spille floorball. Det er hyggeligt og samtidig få noget motion. Det har dog været svært at få det hele til at hænge sammen, når man har familie og et udfordrende job, at kunne træne og være motiveret 110%. Derfor har jeg affundet mig med at have en rolle, hvor jeg kan hjælpe til, når der er brug for det.

For tre år siden blev Alexander Gaihede ramt af en slem skulderskade, som krævede to operationer og det satte karrieren på standby:

– Jeg rev ledbåndet over i skulderen, så den ganske enkelte poppede ud. Det var sindssygt smertefuldt, og jeg troede for en stund at jeg ikke skulle spille mere floorball.

Den 33-årige dansker kom heldigvis tilbage til banen i efteråret af 2019 hos division 1 klubben Hovshaga AIF. Her gik Gaihede ind og blev omgående første målmand og bidrog til at holdet var tæt på at rykke op i Allsvenskan.

Dette mislykkedes desværre, og selvom den mislykkede oprykning ærgrer Alexander Gaihede, kunne han dog glæde sig over at have gjort comeback efter en meget slem skulderskade:

– Sæsonen i Hovshaga var helt kanon. Det var nogle gode gutter jeg spillede med og det svar så fedt at få lov at spille igen. Det havde været fantastisk, hvis vi havde kunne rykke op.

Alexander Gaihede fejrer en sejr med sine holdkammerater i Hovshaga AIF i division 1. Foto: Privat

I denne sæson har den danske keeper ageret tredjekeeper hos Växjø Vipers i SSL. I øvrigt som han gjorde før sin skulderskade. Han træner ikke fast med holdet, men er der, når de har brug for ham:

– Jeg holder mig fysisk igang med at træne i fitnesscenter, og har fået udleveret udstyr osv. Jeg har ikke tid til at være der 5-7 gange om ugen, men de vil rigtig gerne have mig omkring holdet, og i denne sæson har jeg været med, som backup tre gange(senest i søndags d. 31 januar).

Ovenstående har faktisk gjort sig gældende de sidste 5-6 sæsoner han har boet i Sverige:

– Jeg har i hver af de sidste 5-6 sæsoner, været med til 4-7 kampe i sæsonen, som backup i SSL. Jeg bor 20 minutter fra hallen og har gode forbindelser til klubben.

Og rollen som backup passer Alexander Gaihede godt, da han efterhånden også har nået en hvis alder, som gør han er den ældste i truppen og derfor kan agere lidt som en “morfar” i omklædningsrummet:

Jaaa, jeg har jo nået en alder, hvor jeg klart er den ældste i omklædningsrummet. Jeg hygger mig sgu, når jeg er afsted, så jeg fungerer vel lidt som en form for “morfar” eller hyggeonkel når jeg er her, slutter Alexander Gaihede til Floorballportalen.dk