David de Fries: – Vi skal op i gear igen

Assisterende Benløse-træner David de Fries under en kamp mod Hvidovre i 2019/2020 sæsonen. Foto: Thomas Krogh Photography

En af forhåndsfavoritterne til denne sæson i Select Herre Floorball Ligaen, Benløse FC, gik ubesejret gennem grundspillet og er klare favoritter til én af de fire semifinalegivende pladser i mellemspillet. David de Fries fra Benløse forventer, at der i mellemspillet bliver skruet op for både niveau og intensitet:

– Mellemspil/slutspil er noget, man som eliteudøver altid ser frem til. Kampene bliver langt mere intense, niveauet er højere, og man kan mærke, at der er noget på spil i hver kamp. Man kan vist roligt bruge udtrykket, at det er her, at fårene bliver skilt fra bukkene.

Benløse var, som tidligere nævnt, ganske suveræne i grundspillet i Select Herre Floorball Ligaen. David de Fries giver dog udtryk for, at det har været svært, at tage noget momentum med fra grundspillet, da kampene ofte blev spillet med store mellemrum – David de Fries kommer samtidig ind på, hvad Benløse har arbejdet på siden afslutningen på grundspillet:

– Med det gameflow eller mangel på samme, der har været i grundspillet, så er momentum ikke eksisterende. Generelt har der været for få kampe, og når man skal spille 2 kampe på 3 dage og derefter vente 14 og 22 dage på næste kamp, så har gameflow og momentum ikke været nogen faktor. Julepausen har været lang, så der er også noget kamptræning, der skal indhentes.

– Fokus på haltræningerne i december har været kædesammensætning og vores aftaler. Inden jul tog vi en yoyo-test og spillerne har henover julepausen fået individuelle løbeprogrammer med hjem. Efter de to første kampe vil vi teste igen og justere træning og evt. ekstra løbeprogrammer.

Det kommende mellemspil byder på tre nye modstandere til Benløse i form af Frederikshavn Blackhawks, Sunds Seahawks og SEIF Tornados. Selvom kendskabet til de tre nye modstandere er lidt begrænset, så har David de Fries stor respekt for modstanderne:

– Sunds Seahawks er med deres dygtige spillere og gode kollektiv altid en svær modstander. Med Mikkel Skov, som det helt store es, er det en modstander, som man helst ikke vil løbe ind i, når man træder ind i slutspillet. Jeg tror, at de kommer til, at kæmpe med Vanløse om en af slutspilspladserne.

Frederikshavn Blackhawks vandt vestrækken suverænt. Det er et hold, der spiller markant anderledes end os, og når vi møder hinanden, er det som oftest holdet, som får lov til, at praktisere sin spillestil, der vinder. Holdet har stået stærkt, selvom de har mistet to profiler i Andreas Glad og Anders Kjær. Deres spillestil gør dem rigtig svære, at spille imod, fordi man skal være klar mentalt alle 60 minutter. Man må gå ud fra, at de sikrer sig én af slutspilspladserne og højest sandsynligt også en top 2.

Jeg har ikke det store kendskab til SEIF Tornados udover lidt video, hvor det ser ud til, at Mark Reinert har fået godt styr på de unge drenge, som har udviklet sig som sæsonen er skredet frem. Jeg tror dog ikke, at det er nok endnu til en slutspilsplads.