DM-finale optakt: Århus FK – Copenhagen FC

Tanja Mørup fra Copenhagen FC med bolden i Pokalfinalen 2021. Foto: Thomas Krogh Photography

Søndag eftermiddag kl. 13:00 går det løs i Helsingør Hallen, til denne sæsons DM-finale i Select Kvinde Floorball Ligaen. Århus FK skal op i mod favoritterne fra Copenhagen FC, der må siges at have leveret varen igennem hele sæsonen, og nu står i den forventet finalen, men ikke mod den modstander de fleste havde forventet.

Århus FK har overrasket de fleste, med deres gode run i denne sæsons slutspil. Nu står århusianerne i DM-finalen, efter en sikker sejr i kvartfinaleserien mod Rødovre FC, fulgt op af to sejre mod Frederikshavn Blackhawks. Sejrene er kommet ud fra en klar gameplan, hvor alle spillere har virket til at kende deres opgave og ikke mindst accepteret deres rolle i den gameplan cheftræner Jesper Bertelsen har lagt.

Modstanderen i finalen er storfavoritterne fra Copenhagen FC, der har smadret alt modstand og levet op til alt den hype der var inden sæsonen omkring holdet. Ikke et eneste nederlag er det blevet til i sæsonen og nu skal arbejdet så gøres færdigt.

Det er to forskellige spillestile, som mødes, men som sådan passer meget godt sammen. Århus FK har praktiseret en stærk og meget disciplineret defensiv i de fleste kampe, og når holdet har været på bolden, har det været meget direkte. Århus er altså helt ok med at Copenhagen har bolden meget.

Copenhagen FC vil gerne diktere kampen, igennem deres boldbesiddelse og megen bevægelighed. Med det in mente, vil det bliver spændende at se hvordan Århus lykkedes med at lukke ned for det store bevægelighed fra Copenhagen og ikke mindst det hurtige pasningsspil, som ofte går ind igennem forsvarsboksen i slottet.

Det forventer vi: Copenhagen vil indlede kampen med fuldfart. Når Århus FK kommer i boldbesiddelse vil de blive mødt af et højt pres, og en akut udfordring der skal løses, for ikke der opstår boldtab tæt på eget mål. Århus vil når de får brudt bolden løbe kontra og generelt være meget direkte. Copenhagen har vist små svaghedstegn i deres tilbageløb, så der vil århusianerne formentlig investere ekstra ressourcer.

Statistikken: Århus FK lukkede kun 5 mål ind i to kampe mod Frederikshavn Blackhawks i de to semifinale kampe. Copenhagen lukkede dobbelt så mange mål ind mod Aab Floorball, til gengæld scorede Copenhagen hele 25 mål fremad mod Århus’ 10 mål. Angreb mod forsvar kan skabe en interessant kamp i kampen.

Historikken: Copenhagen vandt det seneste danske mesterskab der blev uddelt i 2019. Århus har dog også fine traditioner på den konto med danske mesterskaber i 2015, 2016 og 2017.

Hold øje med: Kristine Møller Sørensen kunne være et godt bud på en årets spiller i dansk kvinde floorball. Hun har været fremragende igennem hele sæsonen, og når der har været brug for det, har hun taget holdet på skuldrene. Kristine Møller Sørensen kan en masse ting på egen hånd og så arbejder hun stenhårdt. Hos Copenhagen vil kaptajn Tanja Mørup få en vigtig rolle. Mørup vil fra sin backposition være en meget vigtig brik i at holde gang i spillet for Copenhagen, når Århus trækker sig længere tilbage, så hun kan vise sig at være nøglen hvis Århus får held med deres gameplan.

Skader/karantæner: Århus har længe været uden Stinne Jørgensen, og det er helt sikkert at hun ikke spiller i finalen, til gengæld kunne det godt ske at svenske Filippa Granlund er klar til finalen, i hvert fald har svenskeren været omklædt til de seneste par kampe, dog uden spilletid. Der er ingen fravær hos Copenhagen FC.

Streaming/TV: Kampen spilles i Helsingør Hallen med kampstart kl. 13:00, med tilskuere. Sport Live viser kampen direkte i TV.

Floorballportalen.dk har en reporter i hallen, som vil levere liveopdateringer fra kampen, nøjagtig som i pokalfinalen.