DM-finale optakt: Frederikshavn Blackhawks – Benløse FC

Emil Brixager fra Benløse FC i nærkamp med Frederikshavn Blackhawks Frederik Nielsen i SFL 20/21. Foto: Thomas Krogh Photography

Drømmefinalen venter søndag eftermiddag, når Select Herre Floorball Ligaens DM-finale bliver afviklet i Helsingør Hallen. Frederkshavn Blackhawks mod Benløse FC, de to bedste hold igennem de sidste fem sæson i dansk floorball mødes nok en gang i en finale.

De to hold har inklusiv søndagens match mødtes i de sidste tre DM-finaler, hvor hvert hold har vundet en gang. Begge mandskaber er fyldt op med profiler på holdkortet og rigtig mange af dem endda. Det bliver en kamp om marginaler, hvilket de to indbyrdes opgør i mellemspillet også har vidnet om. En sejr til hvert hold, begge gange med 5-4.

Det første interessante spørgsmål der presser sig på, er om det bliver en åben slagudveksling, eller de to hold vil undgå fejl så meget at det bliver en meget taktisk finale. Tendensen taler for det første. Underholdning for alle pengene. Begge hold vil gerne fremover stepperne og tør at bruge mange folk undervejs i kampen, det presser tempoet op.

Netop mange folk i kamp, kan blive næste nøgle til sejr. Hvilket holds profiler har mest tilbage i tanken, når kampen skal afgøres i de sidste 10 minutter af trejde periode? Benløse har igennem hele sæsonen været meget dedikeret til at bruge tre kæder, hvor i mod Andreas Glad nok gerne vil nøjes med to kæder og så benytte en trejde kæde som aflastning efter udvisninger.

Frederikshavn har masser af rutine, men også flere meget unge spillere i de første to kæder og de skal ind og stå deres prøve for alvor, med store roller. Kan supertalentet, 18-årige Niklas Andersen tage de rigtige beslutninger i en kulisse med tæt på 500 tilskuere og alt på spil i en og samme kamp, når han spiller powerplay? Eller 18-årige Magnus Nyeng som center i trejdekæden, skal spille til nul og skabe luft for de andre?

Hos Benløse er der lidt mere rutine i tredjekæden, omend spillerne næppe har så meget finaleerfaring. Det skal derfor blive spændende om Martin Lytje tør holde fast i sin tredjekæde igennem hele kampen eller de også må “Nøjes” med at aflaste undervejs.

Det forventer vi: Det bliver up-tempo fra start. Sådan har det været i de to indbyrdes opgør i denne sæson, og det er sådan begge hold helst vil spille. Dog vil Benløse nok forsøge at holde lidt mere i bolden og spille sig igennem, hvor Frederikshavn spiller mere powerbaseret floorball, hvor det skal være lidt mere direkte og ind foran mål for at fange en retur.

Statistikken: Interessant er det at ingen af de to hold har formået at score et powerplay mål i de to indbyrdes kampe, der har ellers været 8 powerplay muligheder i alt, så det hold, som får succes i powerplay kan få en stor fordel. Til gengæld har Frederikshavn scoret et mål i undertal, og det bekræfter meget godt historien med at begge hold har stærke boxplays.

Historikken: Frederikshavn vandt 6-3 over Benløse i DM-finalen i 2018, Benløse vandt 2-1 over Frederikshavn i DM-finalen i 2019, hvem snupper DM-finalen i 2021?

Hold øje med: Jesper Roland er det helt store kreative omdrejningspunkt for Benløse FC. Han niveau i denne sæson har været noget af det bedste vi har set i mange år i den danske liga, derfor er det naturligt meget går igennem centerspilleren. Frederikshavn-topscorer Nicolai Flyvholm skal bruge alt sin rutine og sætte et par points på kontoen i finalen, mon ikke også den rutinerede og meget skarpe forward finder sin vej til kampprotokollen?

Skader/karantæner: Benløse FC har ingen skader, og stiller op i stærkeste opstilling. Det samme forlyder det til hos Frederikshavn, der dog ikke har ønsket at oplyse nærmere om trupstatus.

Streaming/TV: Kampen spilles kl. 16:15 i Helsingør Hallen med tilskuere. Sport Live sender kampen direkte i TV.

Floorballportalen.dk har en reporter i hallen, som vil levere liveopdateringer fra kampen, nøjagtig som i pokalfinalen.