Dynamiske duoer i herrernes SFL – del 1

Foto: Thomas Krogh Photography

“Dynamisk duo” er i denne artikels perspektiv, en beskrivelse af to spillere, der sammen udgør en ekstra ordinær force for sit hold i herrernes Select Floorball Liga. Vi tager et kig på et par af de konstellationer, der findes i ligaen i den kommende sæson.

Marko Krogsgaard (back) / Jannik Trolle (back) – Hvidovre Attakc FC

Krogsgaard og Trolles samarbejder strækker sig, efterhånden over mange sæsoner og flere danske mesterskaber med Rødovre FC. De to danske landsholdsbacker komplimenterer hinanden på bedste vis og gør hinanden gode undervejs i en kamp. Krogsgaard er den defensive styrmand, der er stærk til at dirigere forsvaret, og holde strukturen. Jannik Trolle tager sig i den sammenhæng mere af duelspillet, hvor han ofte matcher eller overmatcher angribernes hurtige fødder og er stærk til at vinde bolden ved banderne, med sin aggressive approach.

Marko Krogsgaard i kamp for Hvidovre Attack FC

Når backparret er i boldbesiddelse er det ofte Jannik Trolle der sendes frem, som den fjerde offensive spiller i mens Marko Krogsgaard dækker på midten af banen. Den kaos hvirvelvinden Trolle skaber, som offensiv trumf udnytter Krogsgaard til at bringe sig i en position til at få mulighed for at sende sit eminente trækskud afsted.

Jannik Trolle leverede i sidste sæsons grundspil og mellemspil hele 11 mål og 21 assister i kun 15 kampe i mens Marko Krogsgaard satte syv mål og fem assister også i 15 kampe. En ting er dog den offensive produktion, som let måles i statistikkerne. Hvis der i floorball blev holdt statistik med spilletid, antal skift i en kamp, vundne dueller, plus/minus mm, vil man hutigt få et billede af, hvor meget begge spilllere hver for sig, men især sammen dominerer en floorball kamp.

Jannik Trolle(rød) i kamp for Hvidovre Attak FC

Mikkel Skov Nielsen (wing) / Søren Holm (center) – Sunds Seahawks

Indrømmet, Mikkel Skov og Søren Holm har nok været mere dynamiske end de var i sidste sæson. Potentialet og niveauet er dog i den grad til stede, hvis brikkerne bliver lagt rigtigt til den kommende sæson. Skov/Holm spiller ikke så meget sammen i Sunds, de er i stedet delt ud over de to spillende kæder, som Sunds typisk spiller med. De har dog stadig betydning for hinanden og deres præstationer.

Søren Holm(sort) tager faceoff i Pokalfinalen 19/20

Søren Holm er den powerfulde center, der er fysisk stærk i nærkampene og har evnen til at sætte points på tavlen i alle situationer. Når Holm rammer topniveau er han landsholdspotentiale, han har evnen til at få jobbet gjort og bringer vigtig lederskab til et ungt Sunds-hold. Den manglende hurtighed kompenseres igennem en efterhånden stor rutine. Mikkel Skov er en offensiv trussel er aldrig må gives bare lidt plads. Den ellers så sympatiske midtjyde udnytter kynisk sine modstanderes mindste fejl til at sætte bolden i kassen, uanset hans postion på banen. Igennem en fantastisk speed, fremragende overblik har Skov et internationalt snit der efter Mathias Glass’ afgang til SSL, ikke matches i den danske liga.

Mikkel Skov scorede hele 32 mål og 30 assister i sidste sæsons grundspil og mellemspil i mens Søren Holm producerede 18 mål og 12 assister. Skal Sunds have succes i den kommende sæson, så skal Skov/Holm duoen gøre hinanden og deres holdkammerater gode.

Mikkel Skov(sort) i kamp i Pokalfinalen 19/20