Dynamiske duoer i herrernes SFL – del 2

Daniel MacCabe og Emil Brixager i kamp for Benløse FC i SFL 19/20 Foto: Thomas Krogh Photography

“Dynamisk duo” er i denne artikels perspektiv, en beskrivelse af to spillere, der sammen udgør en ekstra ordinær force for sit hold i herrernes Select Floorball Liga. Vi tager et kig på et par af de konstellationer, der findes i ligaen i den kommende sæson.

Dennis Sjøstedt (wing) / Fredrik Sjøstedt (center) – Vanløse Floorball

Det svenske brødre par er tilbage i dansk floorball i den kommende sæson, hvor de forventes at blive ualmindelig vigtige profiler på et ungt Vanløse hold. Den kvalitet de to svenskere bringer, vil dog kunne gøre dem til en dynamisk duo, på hvilket som helst ligamandskab i Danmark.

Dennis Sjøstedt er den offensive katalysator, som vil gøre spillerne omkring sig farlige. Kendt som en stærk afslutter, men vil i den danske liga, kunne tilbyde så meget mere. Det må forventes at den yngste af Sjøstedt-brødrene vil komme til at være indblandet i rigtig mange Vanløse mål, både som afslutter og oplægger.

Fredrik Sjøstedt bliver spilleren der løfter hele kæden omkring ham. Han må forventes at indgå i en angrebsformation med sin lillebror Dennis, men den ældre af de to brødre vil være over hele banen, med hans suveræne overblik og stærke duelspil. Fredrik og Dennis Sjøstedt vil naturligt udgøre en enorm force for Vanløse, men hvad deres spidskompetencer, vil de trække hele holdet med sig, og udgøre en dynamisk duo, der også kan splittes ad og spilles i hver deres kæde.

LÆS MERE: Dynamiske duoer i herrernes SFL – del 1

Emil Brixager (målmand) / Daniel MacCabe (back) – Benløse Floorball Club

Sjældent man ser en keeper nævnt i en dynamisk duo-artikel, men det er oplagt her. Emil Brixager er dynamisk på sin egen måde i samspil med Daniel MacCabe. De to Ringsted-drenge er begge de absolutte hjørnesten i Benløse-defensiven og de gør begge to hinanden og deres holdkammerater bedre, med måden de spiller på.

Emil Brixager har ligaen bedste udkast og når man sætter det sammen med hans stærke evne til at redde boldene og være hurtigt over dem, har du ingredienserne til en farlig kontra. Forsudsætningen for at Brixager redder boldene i målet, er naturligvis de bedst mulige når bundsolide Daniel MacCabe står foran ham. MacCabe laver ikke mange points, fordi hans fokus er på det defensive job.

LÆS MERE: Vejen til SSL Ep. 08: Sidste tests inden sommerferien

Man må dog ikke lade sig snyde af at den store landsholdsback har mange 2. og 3. assister i løbet af en sæson. MacCabe har et godt overblik med og uden bold. Det bliver kun vildere når man krydrer Emil Brixagers evne til at kommunikere med sit forsvar og dermed give MacCabe den 6.sans når modstanderens offensiv skal lukkes ned.

En dynamisk duo med et defensivt fokus, kan være alt afgørende for at vinde de tætte slutspilsmatcher der kommer i foråret.