Ekspert: – Århus har læst på lektien inden DM-finalen

Foto: Thomas Krogh Photography

Som en sidste optakt til kvindernes DM-finale, har Floorballportalen.dk haft en snak med nu forhenværende træner for AaB Floorball i Select Kvinde Floorball Ligaen, Niklas Knøsen, der her kommer med sine betragtninger inden Århus FK og Copenhagen FC tager første faceoff i Helsingør Hallen kl. 13:00.

– Så er det finaletid, tiden vi alle sammen har ventet på, og ikke mindst tiden, hvor vi får afsluttet den her ekstremt lange sæson. Finalen mellem ÅFK og Copenhagen er vel i bund og grund et opgør mellem bredden i Århus mod de bedste spillere bosiddende på Sjælland. Når det så er sagt så er det Århus i vest der nok kan matche CPH bedst.

– De har en uhyggelig stærk defensiv tilgang, de er gode til at forberede sig til deres modstandere, hvilket vi så mod Frederikshavn Blackhawks i semifinalen. Århus har totalt set lukket 6 mål ind i 4 kampe i slutspillet, de har en rigtig dygtig keeper der altid stepper op når det strammer til, og så bliver jeg nødt til at tage hatten af for deres anfører Anne Sofie Thorup der bare styre holdet fra sin backposition.

– Jeg er ikke i tvivl om at Århus har læst på lektien og har lært af de fejl vi i AaB Floorball begik i vores opgør i semifinalen mod Copenhagen.

– Copenhagen derimod, starter de i deres høje tempo med alle tre kæder og deres høje pres, så kommer ÅFK på overarbejde da de ikke har bredden til at matche dem. CPH er enormt godt sammenspillet og de har en utrolig evne til at finde hinanden i blinde, de ved hvor hinanden står på banen og det er enormt svært at dække op for.

– Formår ÅFK at få lukket ned for Copenhagens spil, især indspil til slottet og på bagstolpen, samt får kørt på omstillinger, så kan det blive en tæt kamp.

– Min forudsigelse til denne kamp vil være 65%-35% i Copenhagen-favør.