Ekspert analyserer Danmarks gruppe

Foto: DEBS, debyshan.com, IFF

I går trak det Internationale Floorball Forbund – IFF lod til gruppespillet ved U19 VM i Tjekkiet i 2021. Og det blev en ganske god lodtrækning set med danske øjne. Danmark havnede i gruppe B sammen med Sverige, Schweiz og Tyskland. Tidligere U19 landstræner Jens Hagbarth analyserer her Danmarks gruppe modstandere en for en:

LÆS MERE: Ekspert: – Fantastisk lodtrækning for Danmark

– Sverige er uden tvivl det bedste hold i gruppen, og vil formentlig vinde alle kampe ret klart. Men ved sidste VM scorede Danmark blandt andet fem gange i mod Sverige, hvilket tidligere har været uhørt. Og så tabte Sverige også finalen til Tjekkiet. Jeg tror ikke Danmark har en chance for sejren, men man kan formentlig gøre et anstændigt resultat mod Sverige.

Udover Sverige, vil Schweiz også være klare favoritter til at gå videre til semifinalerne, som det andet hold i gruppen. Her mener Jens Hagbarth at der er bedre muligheder for et godt resultat:

LÆS MERE: HER er grupperne til U19 VM 2021 i Tjekkiet

– Danmark mødte Schweiz til Polish Open i 2019 kort inden VM, og her blev det til et 6-2 nederlag, efter Danmark førte 2-1 efter første periode. Spillemæssigt var ikke så langt fra dem, men de vandt på deres bredde. Danmark får det naturligvis svært, men skal gå ind med troen på at det kan lade sig gøre, vurderer Hagbarth.

Den sidste modstander for Danmark i det indledende gruppespil er Tyskland, en modstander der på papiret er det hold Danmark skal slå for at undgå nedrykningsspillet:

– Danmark SKAL slå Tyskland. Danmark har tabt én ud af de sidste otte landskampe på U19 niveau til Tyskland og det var i en træningskamp. Tyskland er en ønskemodstander at få, og jeg forventer at Danmark tager en sejr og spiller sig videre til en kamp om 5. – 6. pladsen.