Fie Carlsson: – Flere spillere trådte i karakter

Århus FK fejrer en scoring i kamp1 i semifinalen mod Frederikshavn Blackhawks i SFL 20/21. Foto: Carina Becker

ÅFK tog endnu en sejr i lørdagens kamp i Select Kvinde Floorball Ligaen, denne gang mod AaB Floorball, som de slog på hjemmebane med cifrene 4-1. Det var en kamp hvor der manglede et par profiler hos hjemmeholdet, hvilket gjorde at der måtte tænkes i nye baner, men det lykkedes og rigtig godt, ifølge kaptajnen, Fie Carlsson:

– Vi manglede desværre tre af vores stærkeste profiler til kampen, hvilket betød at vi skulle spille med helt nye kædekonstellationer. I første kæden skulle særligt vores tre U19-piger træde i karakter og den opgave løftede de alle til fulde.

Men det var AaB der kom først foran, og det blev også det eneste mål i første periode, selvom der var masser af chancer i begge ender:

– Første periode bød på en del chancer begge veje, men det blev AaB der først fik hul på bylden, med en flot scoring af Nicoline Pihl.

Men det var dog ikke noget der påvirkede hjemmeholdet og deres spil:

– I omklædningsrummet var vi fortrøstningsfulde og enige om, at fortsætte de gode takter i anden periode

Og reduceringen kom da også hurtigt efter pausen, mens føringen lod vente på sig indtil det sidste minut af perioden. Og det var to af de unge piger, som åbnede op for scoringerne:

– Der skulle kun gå 50 sekunder af anden periode før Charlotte Becker trådte i karakter og eksekverede med et flot mål, assisteret af Stinne Jørgensen. Vores andet mål blev ligeledes scoret af en af vores U19-talenter, Marie Scott, som eksekverede sikkert efter et hårdt forarbejde af Liena Krastina.

De sidste to periode fortsatte med spil begge veje og chancer i begge ender, og mens hjemmeholdet fik sat yderligere to scoringer, blev der lukket helt af for AaB, af en velspillende keeper:

– Anden periode bød ligesom første på mange chancer for begge hold, men når det spidsede allermest til, så beviste vores sidste skanse, Mette Thorsager, hvorfor hun er Danmarks absolut bedste målmand.

– Tredje periode var en tro kopi af anden, hvor målene blev scoret af henholdsvis Filippa Granlund og Liena Krastina.

Kaptajnen var godt tilfreds med kampen og med holdet generelt og hun glæder sig over hvordan spillerne håndterer ændringerne i kæderne og deres rolle på holdet:

– En sund kamp for os, hvor nye kædekonstellationer blev afprøvet og nye spillere skulle træde mere i karakter. En kamp hvor vi løftede i flok og kæmpede for hinanden, som et hold skal og bør.

Og så sender hun et par roser af sted til en af de unge talenter på holdet:

– Derfor var der mange kandidater til kampens spiller, men Charlotte Becker fik fuldt fortjent den titel.

Allerede på onsdag mødes de to hold igen, denne gang tager ÅFK nordpå til AaB Hallen.