Floorball + Counter Strike = succes

Foto: Hvidovre Attack FC

Coronakrisen lukkede ikke bare hele Danmark og resten af Verden ned. Krisen lukkede også for de mange sociale relationer vi mennesker har i dagligdagen. For floorballspillere rundt om i landet har det betydet ingen floorballtræning, ingen hygge i klublokalet, i det hele taget ingen socialisering med holdkammeraterne.

Men med de mange digitale værktøjer der findes efterhånden, så tog Hvidovre Attack FC sagen i egen hånd og tænkte kreativt. Hvordan kan vi være sammen hver for sig og samtidig konkurrere med vores normale floorballmodstandere?

Svaret skulle findes i computerspillet Counter Strike “CS:GO”. Fem mand på hvert hold, på en bane, hvor det handler om at skyde hinanden. Første modstander der meldte sig på banen, var Frederikshavn Blackhawks. Det blev aftalt at det var de to klubbers U18 hold, der skulle op i mod hinanden. Kampen blev samtidig streamet på streamingsplatformen Twitch, hvor mere end 300 sad og så med, i mens en fra hver klub bidrog til underholdningen som kommentatorer.

Siden hen er det blevet til kampe i mellem Hvidovre og Copenhagen og Hvidovre og Esbjerg, sidstnævnte match, blev dog udsat pga tekniske problemer.

En af idemændene bag initiativet Jannik Engelhardt siger følgende om projektet:

– Det var egentlig Jens Færgeman, der fik idéen til at klubbens u-13 hold skulle spille mod 1.holdet for at lave noget internt i klubben for at holde sammenholdet ved lige. Det viste sig, at der var stor interesse for kampen, og vi blev udfordret af andre klubber. Vi synes, at det var sjovt, at spille mod andre klubber på en anden måde end vi plejede, og vi tog selvfølgelig imod udfordringen, indleder han og fortsætter:

– På baggrund af den interesse og opbakning, der har været om projektet har vi valgt, at tage det skridtet videre, og vi er ved at arrangere en 2-mands turnering for alle med tilknytning til floorball. Vi synes, det kunne være sjovt, at give alle mulighed for at møde hinanden på en anderledes måde. Hvis det har interesse kan du/I finde information på turneringens Discord kanal: https://discord.gg/UbjfW6d eller ved at skrive til Jannik Engelhardt eller William Nilsson. Lad os få dommere, spillere og trænere til at mødes på tværs af landet i denne mærkelig tid, slutter Jannik Engelhardt sit opråb til landets øvrige floorballklubber og spillere.