Floorball Danmark opretter Hall of Fame

Foto: Floorball Danmark

Floorball Danmark introducere et Hall of Fame fra og med den kommende sæson. Det meddeler forbundet på deres hjemmeside.

PRESSEMEDDELELSE:

I 1989 blev DFU stiftet som Dansk Floorball Union, hvilket kort efter blev ændret til DaFU, da DFU var Dansk Svæveflyve Union. Sidenhen kom skiftet til Floorball Danmark

Som sport har floorball rundet de 30 år, og det er nu tid at se på endeligt at kunne hædre de personer der har gjort noget ekstraordinært for sporten nationalt og eller internationalt.

Derfor søger Floorball Danmark tre personer der kan sidde i et Hall of Fame udvalg. Du kan herunder læse mere om Hall of Fame, og hvis du er interesseret, skal du sende en mail til Steen Houman på sh@floorball.dk, hvor du kort oplyser din relation til floorballsporten og hvorfor du gerne vil være med i udvalget.

Efterfølgende vil bestyrelsen i Floorball Danmark udpege de tre personer der skal sidde med i det første Hall of Fame udvalg

Floorball Danmarks Hall of Fame  

Er en anerkendelse af en persons nationale og internationale floorball indsats som spiller, træner, dommer eller leder.  

Udvalg  

Floorball Danmarks bestyrelse udpeger de tre medlemmer der skal sidde i Hall of Fame udvalget og senest 3 måneder efter de tidligere medlemmer har haft deres periode, skal nye medlemmer udpeges.  

Hall of Fame udvalg, har tre medlemmer der nomineret for 5 år af gangen, og som indstiller kandidater til Floorball Danmarks bestyrelse, dette ved eget initiativ eller via indstillinger.  

Perioden for Hall of Fame for medlemmerne i udvalget, slutter i forbindelse med Floorball Danmarks årsmøde. Såfremt et medlem udtræder i en periode, udpeger bestyrelsen i Floorball Danmark en ny person, der overtager det udtrådte medlems periode.  

På bestyrelsesmøde inden Superfinalen træffer Floorball Danmarks bestyrelsen beslutning om optagelse i Hall of Fame, efter indstilling fra udvalget. 

Personer der sidder i udvalget, samt medlemmer af bestyrelsen i Floorball Danmark, kan ikke indstilles til Hall of Fame. 

Kriterier 

En person kan indvies i Floorball Danmarks Hall of Fame (HOF), hvis de har haft en enestående karriere nationalt eller internationalt eller som leder har promoveret floorballsporten.  

For at kunne blive indstillet til Hall of Fame, skal en spiller, træner eller dommer ikke have været aktiv i 5 hele sæsoner, på enten nationalt højeste niveau eller internationalt.  

Indstillingen fra udvalget skal gerne afspejle en neutral kønsopdeling hvis muligt.  

Kriterier for at kunne blive nomineret til Hall of Fame kan bla. være: 

 • Antal ligakampe nationalt (trænere, spillere og dommere)  
 • Antal deltagelse i VM slutrunder (trænere, spillere, dommere og ledere)  
 • Antal point på liganiveau nationalt og internationalt  
 • Udtagelse til VM allstar  
 • Ledere som har gjort en anerkendelsesværdig indsats for at promovere floorballsporten i mindst 10 år  
 • Andre som har gjort en anerkendelsesværdig indsats for at promovere floorballsporten i en årrække 
   
  Listen er ikke udtømmende 

  Overrækkelses ceremoni  
 • I forbindelse med Superfinalen i Floorball eller final4, vil bestyrelsen i Floorball Danmark offentliggøre den eller de der skal i årets Hall of Fame.  
 • Begrundelse for optagelase i Hall of Fame, vil blive offentliggjort på Floorball Danmarks hjemmeside. 
 • Hvis muligt vil der være en lille hyldestvideo på cirka 60 sek. 
 • Overrækkelse af en Hall of Fame landsholdstrøje med ens spillernummer, og over dette Hall of Fame og under spillernummer, spillerens navn 

   Efter udnævnelse til Hall of Fame vil:  
 • Personen være på Floorball Danmarks hjemmesides Hall of Fame  
 • Blive inviteret til Superfinalen med gæst og deltagelse i VIP