Floorball På Landet: Ganløse Floorball Klub del 2

Foto: Ganløse Floorball Klub

Floorballportalen.dk giver nu DIN klub mulighed for at komme i medierne. I denne serie tager et kig nærmere på de helt små klubber, som ligger ude i provinsen, måske endda helt ude på landet. Deraf navnet på serien “Floorball på landet”.

I de næste par afsnit skal vi hilse på Ganløse Floorball Klub, som er en nystartet klub fra 2017. Her får du del 2

LÆS MERE: Floorball På Landet: Ganløse Floorball Klub del 1

Sæsonen 19 / 20

Vi havde endnu ikke glemt vores oprindelige plan om at deltage i Floorball turneringen, og vi snakkede jævnligt om mulighederne. En enkelt spiller meldte sig ind i Herlev, samtidigt med træning i Ganløse sideløbende, for at få lidt turnerings erfaring.

En ide dukkede op, om vi ikke sammen med flere af de andre omkringliggende klubber, kunne samle en større brutto trup til næste sæson, og måske også åbne op for deling af haltider, så der lokalt kunne komme flere til træning fra andre klubber også.

Vi fik ikke meget respons på vores henvendelser, og desværre, eller heldigvis, afhængigt af hvordan man ser på det, så kom der i starten ikke meget samarbejde ud af det.

I november 2019 begyndte snakken endnu engang at starte op for alvor, om vi ville kunne gøre os gældende i Serie 1. 

En af vores spillere deltog i Serie 1 for Herlev og har derfor mødt mange af de potentielt kommende modstandere, var den umiddelbare holdning at ja, vi kan spille med, men vi skal kæmpe om pladserne i bunden/den nedre halvdel.

Der er så mange hold med, der kan trække dygtige spillere med til kampe fra deres egne højere rangerende hold. Ydermere kan deres ungdomsspillere have dobbelt licens, og kan derfor spille med på 2 hold i samme klub.

Udfordringen i Ganløse er, at vi er kun os selv, og vi har ikke 3 – 5 spillere under 20 år, der kan løbe solen sort og lave Zorro’er på kommando.

Dette er ikke en kritik af det system, der er i turneringen lige nu, det er bare sådan det er. Men det giver uden tvivl en klub som Ganløse en hård start. 

Nye spillere, nyt blod på tanden

I løbet af sen-sommeren og efteråret begyndte der så småt at dukke nye spillere op i klubben, og der kom flere til, der havde erfaring fra sporten, el. lign. Sportsgren. Dette tilførte ikke kun et frisk pust, men også noget tiltrængt nyt blod.

Vi havde behov for mere kamp træning, og igennem vores løbende dialog med andre klubber, specielt Peter Hjermind fra Allerød, der har været en fantastisk sparringspartner i vores proces, fik vi lavet en aftale om et Julestævne i Allerød den. 29 december.

Det var et lille lokalt stævne, hvor klubberne Uvelse, Allerød og Ganløse deltog, men essensen i det hele var samarbejdet om at komme ud og spille kamp.

Snakken om at deltage med et hold i turneringen begyndte at tage til, og da vores nabo klub, Uvelse, samtidigt gik rundt med tilsvarende tanker, kontaktede vi Morten Trolle fra Uvelse og fik arrangeret en træningskamp med alle ingredienserne i Ganløse. Vi gjorde klar til at få en kamp afviklet, så tæt på virkeligheden som muligt.

Den 8. marts stod vi 2 hold i Ganløse, med et par dommere fra Herlev, der meget velvilligt havde sagt ja til at dømme os, og lovede inden kampstart, at der ikke ville blive lagt fingre imellem, og vi ville få en kamp som et normalt turneringshold i Serie 1.

Ganløse vandt kampen 5 – 2, hvilket skal ses i lyset af at Uvelse står i samme situation som Ganløse, og på dagen ikke kunne stille det samlede hold, men begge hold havde om ikke andet fået slebet kanterne lidt mere.

Stemningen var utrolig høj efter kampen, selvfølgelig havde vi vundet, men for mange spillere på holdet var det første gang på stor bane, hvor der samtidigt blev dømt for slag på stav osv. 

Selvom Corona virussen nu ramte landet, så havde vi fortsat lange snakke om tilmelding til turneringen, og efter et videokonferencekald d. 19. marts, hvor størsteparten af de faste spillere deltog, blev vi enstemmigt enige om, at vi nu stiller hold til den næste sæson.

Tilmeldt til turneringen – De næste udfordringer

Nu står vi her efter en lang rejse, som startede en dag i 2018 med de første tanker om, at spille med i turneringen.

Vi er tilmeldt Serie 1 fra sæsonstart 20/21 med målsætningen om at være ”the best of the rest”. Holdet består lige nu af en masse ældre herrer, der for de flestes vedkommende har en eller anden skavank, og vi er fortsat ca. 30 aktive spillere. Det er ikke alle, der er 100% committet til at spille kampe, og ikke alle der vil kunne deltage i weekenderne.

Ganløse ligger ude på landet, og der er langt mellem byerne for ungdommen, hvis vi skal tiltrække de unge til at spille Floorball i Ganløse.

Derudover har vi en hal med en stor rille i gulvet henover midten fra en tidligere hal væg. Det skal vi have kommunen til at fikse.

Der er igen kamp om haltiderne til den næste sæson, og vanen tro er vores tider igen blevet udfordret.

Lige nu har vi kun een Keeper, som vi meget gerne ville have en makker… eller to til.

Alle de ting tilsammen gør den kommende sæson utroligt spændende og sandsynligvis meget udfordrende. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at læne os op ad alle de sparringspartnere vi kan finde, jagte de medlemmer vi kan, og hvis vi kan få ungdommen tilbage, vil det være super fint.

Så jeg er spændt på, om vi fortsat er her om et år i turneringen, og om Ganløse Floorball Klub er vokset i takt med vores aktiviteter. Vi har endnu ingen målsætninger for sæsonen 21/22, men det ville ikke være dårligt, hvis vi kunne stille med et hold i Serie 1 og et i Sjællandsserien.

Det skulle så helst være med unge spillere der kan løbe solen sort, lave Zorro’er på kommando og hjælpe til på begge hold. 😉

Hvis du sidder derude og tænker, at du har noget der kan hjælpe os, med ikke kun at komme igennem denne sæson, men udvikle os og styrke vores klub, så siger vi ikke nej tak.

Ganløse Floorball Klub