Floorball På Landet: Ganløse Floorball Klub del 1

Foto: Ganløse Floorball Klub

Floorballportalen.dk giver nu DIN klub mulighed for at komme i medierne. I denne serie tager et kig nærmere på de helt små klubber, som ligger ude i provinsen, måske endda helt ude på landet. Deraf navnet på serien “Floorball på landet”.

I de næste par afsnit skal vi hilse på Ganløse Floorball Klub, som er en nystartet klub fra 2017.

Ganløse Floorball Klub

Ganløse Floorball Klub er en lille klub langt ude på landet, hvor der nærmest er en Floorball klub i hver by, og bare inden for en radius af 25 – 30 km. ligger der flere Floorball klubber af forskellige størrelser: Ganløse, Veksø, Lynge, Uvelse, Jægerspris, Allerød og Ølsted

Vores formand, Hans Helsner, har været den primære drivkraft bag udviklingen af klubben, og ikke mindst ungdomsholdet.

Medlemstallet ligger på ca. 30 aktive spiller + flere ”hang-arounds”, og der er generelt ikke den store udskiftning af de faste spillere. Enkelte af spillerne træner i andre klubber i området, til dels for at få det til at passe med familie og arbejde, men også for at kunne træne flere gange end blot 2 gange om ugen.

LÆS MERE: Steen Houman: Der er mange som er nysgerrige på vores sport

Ganløse FK takketale efter kamp

De første tanker

I 2018 begyndte snakken så småt om vi havde spillermaterialet og evnerne til at konkurrere i turneringen. Vi ville gerne noget mere med den energi vi havde, og en lyst til at konkurrere mod ligestillede hold.

Da vi har flere spillere, der har spillet i turneringen tidligere primært i Herlev Floorball Klub, fik vi sat en træningskamp op mod Herlevs Herre 3 hold i maj 2019.
Vi skulle have det hele med, så der blev arrangeret dommer plus dommerbord, og vi stillede op med et tændt hold, der ikke anede, hvad vi startede med denne kamp.

Efter at Herlev fik vist os, hvor hurtigt Floorball egentlig kan gå, og set 8 mål gå ind i vores ende mod 2 i den anden ende, så var vi blevet endnu mere tændte på at forsøge os.. på et tidspunkt.

Som i så mange andre små klubber, så skal alles ambitioner og holdninger medtages i sådan en beslutning, hvilket aldrig blev et definitivt ja eller nej til at deltage, og tidshorisonten for tilmelding til næste sæson var passeret.

LÆS MERE: Ledertalent forløb skal skabe hele mennesker

Ganløse FK spiller træningskamp mod Uvelse FC

Modgang

Desværre gik vores hal allokeringsrunde ikke så godt som håbet, og ikke nok med vi mistede værdifuld hal tid, så blev vores ungdomsholds træningstider også ændret.

I sommerferien valgte vores formand, så at trække sig lidt tilbage, og overlade de praktiske tiltag og styring til andre kræfter.

Det var lidt et tilbageslag, da den største drivkraft og entusiasme uden tvivl kom fra Hans, og det var fuldt forståeligt, at der nu var behov for en pause.

Der blev sat en anden træner på ungdomsholdet, og de blev samtidigt meldt til mellembane turneringen, da de i flere år kun havde deltaget i enkelte 3 mands turneringer.

Desværre var de ekstra kræfter ikke nok, og vi måtte desværre lukke vores ungdomshold ned blot et par måneder efter sommerferien. Der var ikke længere nok tilmeldte til træning, og børnene havde fundet andre træningsaktiviteter hen over sommerferien. De ændrede haltider havde desværre heller ikke hjulpet.

Man kan besøge Ganløse Floorball Klubs hjemmeside ved at trykke HER!

https://www.ganlosefloorball.dk