Floorball På Landet: Snejbjerg Snipers del 1

Foto: Snejbjerg Snipers FK

Floorballportalen.dk giver nu DIN klub mulighed for at komme i medierne. I denne serie tager vi et kig nærmere på de helt små klubber, som ligger ude i provinsen, måske endda helt ude på landet. Deraf navnet på serien “Floorball på landet”.

Snejbjerg Snipers Floorball Klub er næste klub i rampelyset. Dem kommer vi til at hilse på de næste par dage, hvor vi skal høre historien om en floorball klub der er oplever enorm opbakning på trods af den er nystartet.

LÆS MERE: Floorball På Landet: Ganløse Floorball Klub del 1

Fra hockey til floorball

Snejbjerg er en forstad, som ligger i den vestlige del af Herning. Med sine små 4000 indbyggere og et rigtig godt foreningsliv er det naturligt, at floorball selvfølgelig også skal vokse i Snejbjerg. Det arbejder vi stenhårdt på!

Floorball startede i Snejbjerg for mange år tilbage, som et gymnastikhold, hvor de ville varme op på en anderledes måde. De kombinerede hockey med gymnastik, indtil der til sidst kom et rent hockeyhold for mænd. De spillede i flere år, det der kaldes skolehockey i den lille hal. 

I 2012 kom der et damehold op at stå. Hockeyholdene hørte fortsat under gymnastikforeningen. I 2018 blev herreholdet delt i to. Det ene hold fortsatte i den lille hal, med at spille hockey. Holdet i den store hal blev til et floorballhold på fuld bane, hvor man så småt begyndte at lave øvelser og spille med regler. Dameholdet rykkede ligeledes i den store hal og begyndte med øvelser. Derefter tog det fart. Til sæsonstart i 2019 startede lige omkring 60 spillere op, og her til slut af sæsonen er der i alt 65 betalende spillere. 

LÆS MERE: Floorball På Landet: Ganløse Floorball Klub del 2

Målet blev i 2020 at blive selvstændig klub under Snejbjerg SG&I. Ideen kom da et af bestyrelsesmedlemmerne i gymnastikforeningen, hvis hjerte brænder for floorball, ville trække sig. Han ville til at starte floorball op for sig selv efter mange år under gymnastiks vinger. Selvsamme person blev til den stiftende generalforsamling valgt til formand for klubben. Der var hele 10 personer der stillede op til valg til den kommende bestyrelse, hvor af fem personer blev valgt ind.