Floorballklubber har været kreative under nedlukning

Rigtig mange floorballklubber har kæmpet en brav kamp under coronanedlukningen for at aktivere deres medlemmer, og dermed forsøge at komme den medlemsflugt, der let kan opstå under sådanne perioder, til livs.

LÆS MERE: Flere klubber rykker floorballtræning udendørs

De store klubber går forrest

Landets største floorballklubber er gået forrest med mange og kreative initiativer for at aktivere deres medlemmer.

Benløse Floorball Club har arrangeret både online træning og fælles gå ture – hver for sig, hvor klubben havde sat et par pitstop op på ruten, så der var lidt at proviantere undervejs.

Pitstop undervejs på gåturen rundt i Ringsted og omegn. Foto: Benløse Floorball Club
Flere skulle ind og have lidt til ganen og maven inden de gik videre på tueren. Foto: Benløse Floorball Cluv

I en anden sjællandsk klub, har man også været særdeles kreative. Rungsted-Hørsholm Floorball Klub har både arrangeret, fastelavnsløb, haft daglige floorballchallenges med flotte præmier, online-banko og sat en flot verdensrekord mm.

LÆS MERE: Dansk klub sætter verdensrekord

Derudover forventer Rungsted-Hørsholm FK at bruge tæt på 50.000 kr på at få genaktiveret deres medlemmer i den kommende tid, med en lang række initiativer, fordi man ganske enkelt erkender at behovet er kæmpestort:

– Vi kan genkende billedet, som flere eksperter tegner. Der er en gruppe som har været meget aktive under covid-19, men der er også en stor gruppe som har været inaktive, og der er risiko for at de ikke vender tilbage til fællesskabet omkring sporten – det er vi selvfølgelig kede af som klub, men også for de enkelte, da sporten baner vejen for en sund livsstil både socialt og ved at give børnene en hverdag hvor det at være aktive er helt naturligt” fortæller Stephan Grey formand for Rungsted-Hørsholm Floorball Klub.

Se en kort video fra Rungsted-Hørsholm Floorball Klubs verdensrekordforsøg:

I Nordjylland har Frederikshavn Blackhawks også været igang. Her har onlinetræning især været meget populært. Så populært at Nordjyske Medier bragte historien på deres medieplatforme.

Klubben har også arrangeret onlinebanko, hvor over 200 deltagere var med, til at se om de kunne ramme fuldplade!

Der var kamp om at få fuldplade først, da over 200 deltog i online-banko hos Frederikshavn Blackhawks. Foto: Frederikshavn Blackhawks

Den endelige status på coronalukningens konsekvens for de danske floorballklubber, kan først rigtig gøres op om et års tid, når medlemstallene for 2021 skal gøres op.