Floorballskole en stor succes for lille midtjysk klub

Foto: Mørke IF Dark Devils

Igennem de senere år, har flere og flere klubber fået øjenene op for de populære sommercamps. Det er også tilfældet i den lille midtjyske floorball klub Mørke IF Dark Devils der i år har arrangeret sommercamp for tredje år i træk.

Over 20 deltagere

Bestyrelsesmedlem Lars Broe Sørensen fortæller at efterspørgslen har været stor og i år har man rundet 20 deltagere:

– I år har det udviklet sig lidt i og med der var 8 ud af 21 spillere som kom fra andre klubber. Vi havde et loft på 20 elever og vi strakte det lidt for en desperat mor. Hun troede hun havde tilmeldt sin dreng og det var netop en knægt på 8 år, som ikke havde spillet før.

Hjælper på fastholdelse

Sommercamps eller floorball skoler, som konceptet også kaldes nogen steder er meget mere end leg, fællesskab og floorball. Det har netop vist sig at være et yderst vigtigt værktøj for mange floorball klubber til at fastholde ungdomsspillere i klubben. Lars Broe Sørensen har samme opfattelse:

– Jeg tror det er meget fordrende for sportens ånd at man lærer hinanden at kende på tværs af holdende i en tidlig alder. Børnene synes, at det er fedt at spille floorball en hel dag, og så hygger de sig sammen i pauserne. Vi har medlemmer fra et stort opland. Derfor kan der være lidt langt mellem kammeraterne, som spiller floorball. Så er det vigtigt at man kan mødes med sine floorballkammerater sidst i sommerferien. Og så har man også ‘noget’ at snakke om ligesom dem, der går på fodboldskole eller er på spejderlejr.

Forældre og spillere vil have mere floorball

At floorballcampen i Mørke har været en succes er der ikke den store tvivl om, flere spillere måtte på venteliste med uforløst sag og forældrene til de børn, som har deltaget har efterspurgt mere floorball i sommerferien:

– Der har været en del forældre der har ønsket at det var flere dage og med overnatning, så det kunne bruges som feriekoloni, fortæller Lars Broe Sørensen og fortæller videre:

– Vi har dygtige trænere, men ikke ubegrænsede mængder af dem og det samme med frivillige. Så når sådan en dag er ovre, så er både børn, trænere og frivillige helt brugt og trænger til en pause fra hallen og hinanden.

Som trækplaster til dette års floorballcamp havde Mørke fået landsholdsspiller Esben Køhler til at komme en dag og undervise og give tips og tricks.

Landsholdsspiller Esben Køhler i kamp for hans klub Sunds Seahawks. Foto: Thomas Krogh Photography