Frederikshavn Blackhawks måtte kæmpe for sejren

Mathias Saaby i kamp for Frederikshavn Blackhawks i SFL 20/21. Foto: Helge Overgaard

Herrernes Pokal Final 4 startes ud med et opgør mellem Frederikshavn Blackhawks fra Select Herre Floorball Ligaen og Rødovre FC fra Kvalifikationsspillet. På papiret er Frederikshavn store favoritter, men Rødovre har før vist, at de kan leverer en overraskelse – Spændende kamp i vente.

Tempofyldt indledning på opgøret mellem Frederikshavn Blackhawks og Rødovre FC. Det var begrænset med muligheder i de første fem minutter af opgøret, men det var tydeligt, at begge hold ville spille offensiv floorball i jagten på den ene finaleplads. Bedste mulighed tilfaldt Frederikshavn der afsluttede fint langt udefra.

Rødovre kæmpede flot i indledningen af opgøret og holdte Blackhawks fra de helt åbne chancer. Det var dog Frederikshavn med mest boldbesiddelse, men Rødovre forsøgte også, at spille med når de var i besiddelse af bolden – Frederikshavn lagde dog et fint pres, som forhindrede Rødovre i, at have længere perioder med bolden. Stærkt spil af Oliver Have i Rødovres mål sørgede for, at stillingen var 0-0 efter 10 minutter.

Det første mål i opgøret faldt efter 12 minutter, da Nicolai Flyvholm bragte Frederikshavn foran med 1-0 – Målet kom mens Rødovre var en mand i overtal. Rødovre lod sig dog ikke kue af føringsmålet til favoritterne fra Frederikshavn og blev ved med, at ligge et fint pres når muligheden opstod – Frederikshavn var dog dygtige til, at tvinge Rødovre til, at afslutte fra kanterne.

Rødovre fik en gylden for, at bringe balance i regnskabet efter godt 15 minutter, da Anton Madsen fra Frederikshavn fik en unødvendig udvisning. Den mulighed udnyttede københavnerne på bedste vis, da Andreas Kleczewski blev sat op til en helt fri afslutning på den ene kant og scorede til 1-1. De grønklædte frederikshavnere svarede dog hurtigt igen og udnyttede et markeringssvigt hos Rødovre til, at bringe sig foran med 2-1 – Jonathan Velgaard blev noteret for målet.

Rødovre pressede mod periodens afslutning på for en udligning, men et skud på ydersiden af målrammen var det tætteste de kom på. Frederikshavn kunne derfor gå til pause med en føring på 2-1 efter en periode der blev afviklet i højt tempo med, langt hen af vejen, to ligeværdige hold.

Frederikshavn startede 2. periode bedst og lagde et tungt pres på Rødovre. Det gav et par løse chancer uden det dog for alvor blev farligt – Rødovre var sjældne gæster i offensiv zone i indledningen. Det blev dog Rødovre der scorede det første mål i 2. periode, da Morten Guido sendte en flot afslutning ind bag Mathias Saaby i Blackhawks målet efter 4 minutter.

Trods den tidlige dukkert fortsatte Frederikshavn med, at sætte et hårdt tryk på Rødovre. Rødovre fik dog bedre styr på bolden og havde flere aflastningsangreb i den fase af kampen. 10 gyldne sekunder for Frederikshavn vendte dog op og ned på tingene, da de både scorede til 3-2 og 4-2 – Målene blev scoret af henholdsvis Jonathan Velgaard og Kasper Kajgaard. En mavepuster for Rødovre, som ellers havde overlevet det første tunge pres.

Med 4-2 føringen i bagagen blev Frederikshavn mere afventende i deres etablerede angrebsspil. Presspillet blev fortsat lagt højt og Rødovre kæmpede en del med, at flytte spillet frem af banen – Spillet blev holdt på ydersiderne af Frederikshavn og det var småt med afslutninger fra Rødovres side.

Overvægten i spil og chancer kastede også et mål af sig til Frederikshavn, da Dennis Torp tog chancen langt udefra og passerede en prisgivet Oliver Have i Rødovre målet, som ikke kunne se bolden før i sidste øjeblik. Frederikshavn vandt i denne fase af kampen stort set alle dueller på banen og spillede samtidig med stort overskud og inspiration.

De afsluttende minutter af 2. periode var med Frederikshavn i teten, blandt andet takket være et overtal, som dog ikke blev udnyttet. Rødovre bød sig til med et par fine muligheder, men stærkt målmandsspil af Mathias Saaby i nordjydernes mål sørgede for, at Frederikshavn kunne tage en 5-2 føring med ind til 3. periode.

Kampbilledet fra 2. periode fortsatte i 3. periode med Frederikshavn i mest boldbesiddelse og tålmodigt ventende på den åbne chance. Rødovre fik en gylden mulighed for, at komme tilbage i kampen, da Frederikshavn blev idømt en udvisning efter 2.30 minut af 3. periode. Mathias Saaby viste dog igen storspil i Blackhawks målet og forhindrede Rødovre i, at mindske nordjydernes forspring på måltavlen.

Morten Guido fra Rødovre dukkede dog op, lidt ud af den blå luft, og gav Rødovre den livline de havde brug for og scorede til 5-3 efter godt 6 minutter. Efter reduceringen var det igen Frederikshavn, som det dominerende hold og scorede blot to minutter efter reduceringen fra Rødovre til 6-3 ved Frederik Nielsen. Rødovre svarede dog hurtigt igen, da spillende træner, Niklas Nordh, tog sagen i egen hånd og udplacerede Mathias Saaby til stillingen 6-4.

Kort efter reduceringen blev Rødovre ramt af en ny udvisning, som Frederikshavn kynisk straffede ved Nicolai Flyvholm til stillingen 7-4 efter godt 11 minutter af 3. periode. Regnen af udvisninger fortsatte og
Rødovre fik en ny mulighed for, at reducere nordjydernes føring – Trods flere gode muligheder til Rødovre klarede Frederikshavn frisag.

Ved indgangen til de afgørende fem minutter af kampen tog Frederikshavn en timeout og det udnyttede Rødovres spillende træner, Niklas Nordh, til at toppe holdet til den afgørende fase af kampen. Det gav umiddelbart pote, da Rødovre fik mere spil i offensiv zone uden de dog kom frem til de åbne chancer. Frederikshavn var til gengæld farlige på de omstillinger der kom den anden vej – Rødovres bedste mand på dagen, Oliver Have, holdt ene mand liv i håbet.

Rødovre satsede alt i de døende minutter og spillede uden målmand. Det førte ikke til det helt store, hvorfor Frederikshavn Blackhawks kunne booke plads i Pokal Final 4 finalen med en sejr på 7-4. Rødovre havde stor ære af kampen og spillede i lange perioder lige op med nordjyderne.