Frederikshavn i finalen efter storsejr

Foto: Helge Overgaard

Tilskuerne havde knap sat sig ned før hjemmeholdet fra Frederikshavn havde åbnet scoringen i den 2. semifinalekamp mod Strandby – Målet blev signeret af Nicolai Flyvholm efter blot 4 sekunder. Og det blev også til 2-0 efter godt 2 minutter efter en hurtig omstilling. Bestemt ikke den start gæsterne havde drømt om.

Om de to hurtige mål blev en sovepude for hjemmeholdet skal være usagt, men Strandby fik bedre fat i spillet og havde af flere omgange mulighed for, at bringe sig på tavlen. Manglende skarphed og godt målmandsspil af hjemmeholdets Mathias Saaby forhindrede en reducering fra gæsterne.

Gæsternes manglende skarphed blev straffet kynisk efter godt 5 minutter, da værterne scorede til 3-0 efter et længere ophold i Strandbys zone. Udeholdet fortsatte dog med, at klø på og fik omsider udbytte for deres anstrengelser efter 9 minutter, da Jacob Risager var hurtig over en retur og reducerede til 1-3.

Frederikshavn fik kampens første overtalsmulighed godt midtvejs i 1. periode. Efter flere nærgående forsøg lykkes det værterne, at bringe sig på 4-1 kort efter udvisningen løb ud. Fra 4-1 gik det for alvor stærkt – Blot 2 minutter senere stod der 6-1 på tavlen til værterne.

Mod slutningen af 1. periode lykkes det Frederikshavn, at scorer til 7-1 ved Magnus Nyeng – Strandby virkede modløse og ventede reelt kun på, at der blev blæst til pause. Der skete ikke yderligere i 1. periode, hvorfor Frederikshavn kunne tage en solid føring med ind i omklædningsrummet.

Efter en hæsblæsende 1. periode, så faldt tempoet betragteligt i starten af 2. periode. Frederikshavn var naturligvis tilfredse med den solide føring og overlod en del boldbesiddelse til gæsterne. Det var småt med chancer i nogen af enderne i indledningen.

Hjemmeholdet åbnede deres målkonto i 2. periode efter godt 4 minutter, da et boldtab på midten af banen af gæsterne blev straffet kynisk til 8-1. Frederikshavnerne var i minutterne efter målet til 8-1 meget målsøgende og havde det ikke været for Casper Eiersted i gæsternes mål, så havde stillingen set helt anderledes ud.

Efter godt 7 minutter blev Strandby ramt af kampens anden udvisning, da Casper Eiersted fik en 5 minutters udvisning. Værterne spillede bolden fint rundt i overtallet og bragte sig på 9-1 godt midtvejs i perioden – Det blev kort efter også til 10-1, da Rasmus Overgaard sendte et fint trækskud ind bag en chanceløs Strandby målmand.

Med 4 minutter tilbage af 2. periode scorede hjemmeholdet til stillingen 11-1 – To minutter senere blev det også 12-1. Strandby var på randen af det totale kollaps og måtte da også indkassere yderligere tre mål i mod inden 2. periode sluttede. Der stod derfor 15-1 på tavlen inden de sidste tyve minutter.

Med en solid føring efter de første to perioder, så kunne Frederikshavn sagtens have sat den på cruise-control i 3. periode. Det var ikke tilfældet og allerede efter et minut scorede værterne til 16-1. Hjemmeholdet var i total kontrol  og kreerede nærmest chancer efter behag i indledningen af 3. periode.

Det massive overtag i antallet af skabte chancer førte, efter godt 6 minutter, også til et straffeslag til værterne – Anton Madsen omsatte sikkert straffeslaget og satte dermed hjemmeholdets 17. scoring på tavlen.

Da 3. periode nærmede sig midtvejspunktet, så var kampbilledet fortsat det samme. Frederikshavn med masser af boldbesiddelse – Dog knap så målsøgende. Gæsterne kæmpede det bedste de havde lært, men både kræfter og motivation var ved, at slippe op.

Efter godt 12 minutter af 3. periode blev det 18-1 til Frederikshavn – Målet blev scoret af Simon Erlandsen. Kort efter fik gæsterne sat deres 2. scoring på tavlen, da Noa Læsø sendte bolden ind bag Mathias Saaby i hjemmeholdets mål. Der var herefter muligheder i begge ender, men stillingen forblev 18-2 til værterne.

Ved indgangen til de sidste 5 minutter af opgøret blev det også til 19-2 til hjemmeholdet. Trods den klare føring fortsatte Frederikshavn med, at ligge et højt tryk på gæsternes backer. Presset gav pote med godt et minut tilbage af kampen, da Frederik Lentz scorede til 20-2.

Det sidste minut tikkede af uret og Frederikshavn Blackhawks kunne dermed booke den anden plads i DM-Finalen med en sejr på 20-2 over Strandby.